Skisse av prosjektet i Kiruna. Illustrasjon: Kiruna Stadshus

Base Property i storprosjekt i Kiruna

Alfred Ydstebø-selskapet Base Property skal bygge et storprosjekt i Kiruna sammen med TPO Group.

Selskapene skal sammen skal sammen utvikle et 5 mål stort kvartal med 23.000 kvadratmeter næring og hotell i sentrum av «nye» Kiruna.

– Vi er veldig stolte over å være en del av denne tomtetildelingen i Kiruna. Vår erfaring som utvikler skaper muligheter for nytenkning for å møte framtidige behov. Vi ønsker å bidra til å bygge en by som er en modell for svensk byutvikling, sier konsernsjef Alfred Ydstebø i Base Gruppen i en pressemelding.

Avtalen er inngått med Kiruna kommune gir Base og partner TPO rett til å detaljregulere og utvikle kvartalet. Den endelige utbyggingsavtalen skal forhandles i samme periode.

Hotell, kontorer og handel

Prosjektet tar sikte på å skape en god miks av hotell, kontorer, rekreasjon og handel. 

Hotellet vil få 200–220 rom med høy standard og sterk merkevare. Målet er at hotellets resepsjon og restaurant/pub skal bli en av Kirunas nye kreative møteplasser.

Kontorbygget vil være på 9000-11.000 kvadratmeter, med mellom 500 og 700 kontorarbeidsplasser, både private og offentlige.

– Kontorbygget gir muligheter for små bedrifter å vokse og finne samarbeidspartnere, og dermed øke virksomheten og antall arbeidsplasser i Kiruna. Samtidig er volumet stort nok til at større selskaper kan etablere seg eller utvide, sier Patrik Oja, CEO i TPO Group.

Flytter byens sentrum

Byforvandlingen er et pågående prosjekt som innebærer flytting av deler av byen Kiruna i Norrbottens län i Nord-Sverige. Årsaken er at gruvedriften i Kirunavaara skaper deformasjoner i bakken, deformasjoner som beveger seg mot byen. Kommunen har besluttet at byens sentrum skal flyttes nordvest ved fjellet Luossavaara, opplyser Base Property.