Ballong-nei i to kommuner

Sandnes og Randaberg kommune gjør det samme som Stavanger, og sier nei til heliumballonger på 17. mai.

Tidligere denne måneden skrev RA om Stavanger kommune som forbyr heliumballonger under 17. mai-feiringen.

Mandag bestemte 17. mai-komiteen i Sandnes, med fem mot fire stemmer, at salg av heliumballonger skal være forbudt i 2018.

Det fikk MDGs Erlend Kristensen til å juble.

– Dette er litt David mot Goliat. Flertallet i 17. mai-komiteen har virkelig stått imot det som trolig har vært et heftig politisk press, sier Kristensen til Sandnesposten.

MDG-Kristensen og Frps Pål Morten Borgli har tidligere vært i ordkrig om heliumballonger.

Stikk til Borgli

– Nå håper jeg bare Pål Morten Borgli (Frp) står for det han tidligere har uttalt. At han stiller seg bak vedtaket som er gjort, uten forsøk på å skulle bruke politisk makt for å gjøre om det 17. mai-komiteen vedtok mandag. Jeg mener det eneste rette er at han aksepterer dette politiske nederlaget, og at han tar det som en mann, sier Kristensen.

– Dette er faktisk ikke en så stor sak for meg som Erlend Kristensen vil ha dette til. Jeg synes bare det er dumt at et forbud går ut over barna som forsøpler aller minst på 17. mai. Plastkrus og andre ting som selges på 17. mai, er et langt større problem sammenlignet med ballongene som ungene fester til hånden eller barnevognen. Dersom vi virkelig skal se på hva som er hovedutfordringen på 17. mai så er det ordensproblemene og forsøplingen som skjer i forbindelse med det store alkoholinntaket, svarer Borgli overfor Sandnesposten.

Randaberg: – Forsøpler

I en pressemelding sier Randaberg kommune at forbudet kommer fordi heliumballonger forsøpler naturen og at de kan være til skade for dyr.

LES OGSÅ: Cruiset til Stavanger på 17. mai (RA+)