Annonse
Den lille stigningen inn mot målstreken ble for tøff for Alexander Kristoff i dag, som ikke klarte å følge opp gårsdagens etappeseier og bli historisk med sin sjette etappeseier i rittet. Foto: NTB Scanpix.

Bakkeavslutningen ble for tøff for Kristoff

Alexander Kristoff måtte gjøre mye arbeid på slutten av dagens etappe, men hjulpet av lagkamerat Marco Haller tok han igjen det som var av et brudd to kilometer før mål. Storhaug-ekspressen tapte imidlertid over 3,5 minutt inn mot mål og havnet på 75. plass.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

Andre Greipel hadde før dagens etappe vunnet fem etapper, noe Alexander Kristoff tangerte med å vinne åpningsetappen av Tour of Oman i går. Dagens etappe var mer kupert enn gårsdagens åpningsetappe, men bruddet klarte ikke å åpne opp en stor nok luke til hovedfeltet etter dagens andre klatring.

Hovedfeltet kjørte inn bruddet litt for tidlig, da en gjeng med ryttere fikk lov til å stikke avgårde igjen. Det gjorde at Alexander Kristoff selv måtte kjøre inn utbryterne, og med seg fikk han lagkamerat Marco Haller og Nathan Haas. To kilometer før mål var utbryterne tatt igjen, men stigningen inn mot mål på ni prosent ble for tøff for Kristoff og Haller som ikke klarte å holde følge med de beste.

BMCs Ben Hermans var den sterkeste av alle, da han spurtslo Rui Costa (UAE Abu Dhabi) og Jakob Fuglsang (Astana) for å ta etappeseieren.

Dagen startet i et voldsomt tempo, da hovedfeltet tilbakela over 50 kilometer på den første timen. Det gjorde at et skikkelig brudd ikke fikk satt seg før den første klatringen, men på det meste hadde bruddet nærmere åtte minutter på hovedfeltet. Det holdt likevel ikke helt inn for Mark Christian og Preben Van Hecke som lå store deler av dagen i brudd.

LES OGSÅ: På tide å vinne igjen, Alexander

Annonse