Iven Austbø kunne juble for tre poeng og null baklengsmål i jubileumskampen mot Start. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix.

Austbø i 100 holdt nullen for tiende gang

Iven Austbø rundet en milepæl for Viking med sin 100.kamp for klubben, og han husker fortsatt sin debutkamp – da han kom inn for Frode Olsen mot Bodø/Glimt tilbake i 2004.

Følg RA Sporten på Facebook!

3.oktober 2004 kom Iven Austbø inn for Viking for aller første gang. Arenaen var Aspmyra stadion, og en pur ung Austbø erstattet da Frode Olsen i Viking-buret. På spørsmål om Vikings sisteskanse husket debuten sin for 12 år siden kom svaret kontant.

– Jada, den husker jeg. Det var mot Bodø/Glimt på bortebane. Jeg kom inn for Frode Olsen, som slet med migrene. Såvidt jeg husker slapp jeg ikke inn mål i den kampen, og da passet det bra at jeg heller ikke gjorde det i min 100.kamp, sier Austbø til RA.

– Iven betyr mye for oss

Men det var han litt heldig med etter kveldens kamp mot Start. Viking ble kontret på etter to cornere, og begge gangene kom Chidiebere Nwakali alene med 31-åringen. Men avslutningene var for dårlig, og Austbø slapp med skrekken. Det gjorde han også da han slapp Espen Børufsens skudd i stolpen, men reddet seg fint inn igjen med en kjemperedning på overtid.

– Det var bra at han slapp det skuddet i stolpen da, og ikke i mål, i jubileumskampen. Det hadde ikke vært spesielt bra, for riktignok har han spilt 100 kamper for klubben, men hvor mange av dem har vært gode kamper, sier trener Kjell Jonevret lettere humoristisk til Austbø som står rett ved siden av i mixed-zone før han fortsetter:

– Iven er en stabil og trygg keeper, som vi er veldig glad for å ha. Han er en viktig mann for klubben, da rutinen og erfaringen hans er god å ha med tanke på alle ungguttene vi her, sier Jonevret.

Også keepertrener Kurt Hegre, og kaptein André Danielsen, skryter av Randaberg-karen etter hans milepæl.

– Iven betyr mye for oss i klubben, både med sin trygghet og rutine, men også med sin personlighet. Han er ikke en typisk A-4-keeper, men er også god med ballen i beina og er en mann vi kan bruke i andre roller enn som keeper. Vi har gått gjennom en god og lang reise sammen, forteller keepertrener Hegre.

Gikk fra ungdomsskolen for å trene med Viking

Duoen startet samarbeidet da Austbø hospiterte hos Viking i 15-årsalderen før han meldte permanent overgang.

– Jeg husker at jeg måtte gå tidligere fra timene i ungdomskolen for å være med på treninger i Viking. Jeg visste ikke at jeg rundet 100 kamper i dag, da jeg ikke følger så mye med på sånne ting. Men da Viking kom med et tilbud om å returnere til klubben var jeg ikke vond å be, da jeg så på det som min kanskje siste mulighet til å få spille Tippeliga-fotball, forteller Austbø.

Etter å ha vært med på Stabæks gullag i 2008, gikk ferden videre til Sandefjord, men Austbø medgir at det var godt å komme hjem.

– Jeg er bare glad jeg får spille jeg, og så langt har det gått bra. Det er selvsagt kjekt å runde en sånn milepæl, men det er bare å ta en kamp om gangen og gjøre det beste ut av det. Vi har hatt, og har, mange gode keepere i Viking, og mye av grunnen til det er Kurt. Han gir meg så mye informasjon at det bare er for meg å bearbeide den informasjonen jeg får, sier Hegre.