Aurora kommer til Stavanger konserthus.

Aurora kommer til Stavanger konserthus

Aurora kommer til Stavanger konserthus 17. desember.

Aurora har siden debuten med EP-en «Running with the Wolves» i 2015 mottatt strålende kritikker fra nasjonal og internasjonal presse.

I 2014 ble hun nominert som årets nykommer i P3 Gull, og 6. november 2015 ga hun ut en cover-singel av Oasis-låten «Half the World Away». Singelen nådde 11. plass på den britiske singlelisten. 11. desember 2015 framførte hun to sanger på Nobels Fredspriskonsert; «Half the World Away» og «Runaway».

Under Spellmannprisen ble hun kåret til årets nykommer og fikk dermed Gramostipendet på 250.000. Hun var også nominert i klassen årets låt for «Running with the Wolves».

– Aurora har hatt et formidabelt 2015, og ifølge ryktene ser 2016 enda lysere ut. Nå gleder vi oss til mer ny musikk for det enorme talentet, sier Espen Yung Svendsen, musikkansvarlig på Tou Scene, i en pressemelding.

Samarbeid

11. mars i år presenterer hun studioalbumet «All My Demons Greeting Me as a Friend» i sin helhet. I den forbindelse venter en lang rekke internasjonale konsertopptredener i byr som Berlin, Chicago, New York, Los Angeles, Stockholm og København. Turneen avsluttes i Auroras fødeby, Stavanger. Konserten i Stavanger konserthus 17. desember er et samarbeid mellom Tou Scene og Stavanger konserthus.

– Tou har fulgt Aurora siden tidlig i 2014, og vi vil gjerne følge henne videre på veien. Hun solgte raskt ut to  konserter i Stavanger i november 2015, og disse valgte vi å flytte til Folken i desember 2015. Siden har enda flere oppdaget Aurora. Da er det naturlig å presentere henne i Stavanger konserthus, som vi har et godt samarbeid med, sier Svendsen.  

Billettene blir lagt ut for salg på fredag.