Etter svært solid kjøring i Tour of Norway og Tour des Fjords, fikk endelig August Jensen seieren sin under årets Arctic Race. Nå tar han steget opp i proffenes verden. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

August Jensens proffovergang bekreftet

Etter en strålende sesong med omtrent bare topp ti-resultater ble det tirsdag endelig bekreftet at August Jensen skal sykle for det israelske prokontinentallaget Israel Cycling Academy de neste to årene.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter nærmere 30 topp ti-plasseringer dette året for Team Coop har det lenge vært en dårlig skjult hemmelighet at August Jensen endelig får oppfylt proffdrømmen.

– I retrospekt var det hell i uhell at One Pro-kontrakten ikke ble til noe. Jeg har hatt en veldig god sesong med Team Coop. Det har vært kjekt å være med på den satsningen Team Coop har gjort i år, hvor alt fra klær og utstyr til selve rittprogrammet er oppgradert. Samtidig har jeg fått fritt spillerom til å kjøre min egen sjanse. Det har gitt resultater, som bare gjør meg enda mer sikker på at jeg er klar til å ta steget opp til neste nivå, sier August Jensen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Gråt av glede etter Arctic-seier

Får med seg Sondre Holst Enger

Israel Cycling Academy har i 2017 kjørt sin første sesong som prokontinentallag og er allerede godt i gang med å oppgradere forut for 2018. Tirsdag ble det blant annet kjent at Jensens landsmann Sondre Holst Enger også skifter til det israelske laget, som tidligere har signert de nåværende World Tour-rytterne Ben Hermans og Ruben Plaza.

– Det er et lag med store ambisjoner, men viktigst for meg var det at de har vist oppriktig interesse for meg. Jeg kommer naturligvis ikke til å få samme frie rolle fra dag én, men jeg vil få mine sjanser og de har tro på at jeg etter hvert også skal sykle inn gode resultater, sier Jensen og fortsetter:

– Samtidig kommer jeg til å kjøre flere større ritt. Allerede i år har laget kjørt flere av de store belgiske semi-klassikerne og det er håp om et wildcard til neste års Giro d’Italia. Det hadde vært veldig gøy med en Grand Tour, men først og fremst håper jeg at deltakelse i flere semi-klassikere kan være med til å utvikle meg ytterligere som klassikerrytter. Det er det terrenget som passer meg best og den retningen jeg gjerne vil gå, sier han.

LES OGSÅ: – Naturlig steg for meg å bli proff