August Jensen har vunnet to klatretrøyer i Arctic Race of Norway i 2014 og 2015, og fortsetter nå karrieren i det britiske laget One Pro Cycling. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix.

August Jensen blir proff i One Pro Cycling

Det har lenge vært klart at August Jensen ikke fortsetter i Team Coop-Østerhus, men ikke hvor den talentfulle syklisten fortsetter. I dag har nordlendingen imidlertid skrevet proffkontrakt med One Pro Cycling.

Følg RA Sporten på Facebook!

August Jensen har skrevet under på en toårskontrakt med det britiske prokontinentallaget, og dermed blir bodøværingen den tredje rytteren på like mange år som går fra Team Coop-Østerhus og videre til en proff-tilværelse. 25-åringen er stolt over å følge i fotsporene på Sven Erik Bystrøm og Fredrik Galta.

– Dette er en drøm for meg og det helt rette tidspunktet. Jeg har vært på Team Coop-ØsterHus siden 2013, hvor jeg har hatt gode venner og perfekte rammer for å utvikle meg, men nå er jeg klar til å ta steget videre for å fortsette utviklingen, sier Jensen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Europeisk interesse for August Jensen

Glad for toårskontrakten

Både den sportslige utfordringen og One Pro Cyclings britiske bakgrunn gjorde det til et enkelt valg for August Jensen å ta steget videre som proff.

– At laget er engelskspråklig gjør det forhåpentligvis lettere å bli en del av kulturen og det sosiale på laget. Det er viktig for prestasjonene. Vi kommer til å kjøre flere store ritt, og derfor forventer jeg også å få en litt annen rolle, men samtidig er det også et lag hvor jeg vil få egne sjanser, forteller Jensen.

Han er glad for at toårs-kontrakten med One Pro Cycling gir ham tid til å kjenne på nivået.

– Det gir mer ro. Jeg kan finne min plass på laget, bidra som hjelperytter og ellers ta de mulighetene jeg får, sier han.

LES OGSÅ: Galta vender hjem til Coop-Østerhus

– Meget fortjent

Selv om Team Coop-Østerhus mister en av sine største profiler gjennom de siste sesongene, er sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen likevel glad for at August Jensen nå får sjansen på et høyere nivå.

– Det er en del av lagets målsetning å kunne utvikle nye norske proffryttere. Når en rytter som August presterer på et stabilt høyt nivå i flere sesonger, så blir det lagt merke til det. Derfor er det også meget fortjent at han nå blir proff, forklarer Benjaminsen.

August Jensen har blant annet vunnet klatrekonkurransen i Arctic Race of Norway i 2014 og 2015. I denne sesongen har han vist at han også kan være med framme i spurtene da han hentet to tredjeplasser på etapper i Tour des Fjords og Tour of Norway. I sistnevnte ble han i tillegg nummer ti i sammendraget.

LES OGSÅ: Rekordsesong for Coop-Østerhus