Atlantic skal pusses opp for 465 millioner kroner. Foto: Marie von Krogh

Atlantic Hotel skal pusses opp

Et enstemmig bystyre godkjente planene for et nytt Atlantic Hotel.

Atlantic Hotel skal pusses opp. På grunn av at både Atlantic-blokken og sidefløyen er vernet, havnet saken på politikernes bord.


Planforslaget til arkitektene legger til rette for både fasadeendringer og utvidelse av eksisterende tilbygg, og bedring av gangadkomst både for bygninger og tilgrensende parkområde.

Et samstemt bystyre var begeistret for planene. I tillegg var det stor enighet om å legge til rette for en park på Tivolifjellet, der det i dag er parkeringsplass.


Slik vurderer administrasjonen i kommunen planen: «Fasaden mot Breiavatnet gis et nytt arkitektonisk element. Et horisontalt band strekker seg over de tre hotellbyggene og knytter disse visuelt sammen. Illustrasjonene av fasaden mot Breiavatnet viser et bygg, der det er hentet inspirasjon fra de materialer som opprinnelig ble brukt da hotellet ble bygget. Utformingen av prosjektet er god.»

– Denne saken dreier seg om et ikon, kanskje byens mest kjente landemerke. Nå skal vi få bidra til å gi hotellet et mer moderne preg. Noe annet som også er en viktig del av bybildet, er uterommet rett ved siden av Atlantic. Jeg vil anbefale alle å ta turen opp på den lille parkeringsplassen på Tivolifjellet, som nå skal bli en park. Det er på tide å ta den fantastiske utsikten tilbake og gi den til innbyggerne våre, sa Erlend Jordal (H).

Også KrFs Per-Endre Bjørnevik var begeistret for planene.

– Dette høres ut til å bli samstemt jubel. Jeg har i mange år irritert meg over at den opprinnelige fasaden på hotellet nærmest har blitt ødelagt av nybygg. Nå får vi et hotell som går tilbake til det opprinnelige uttrykket. Også materialbruken har hentet inspirasjon fra de opprinnelige materialene, sa Bjørnevik.