Åsland tatt ut i VM-troppen

Landslagstrener Martin Sjögren presenterte i dag troppen som skal representere kvinnelandslaget i sommerens VM-turnering i Frankrike.

Følg RA Sporten på Facebook!

Blant de 23 uttatte er Stavanger-jenta Therese Sessy Åsland.

– Jeg er stolt, rørt og utrolig glad. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse, skriver Åsland i en SMS til RA.

Åsland fikk landslagsdebuten på A-landslaget så sent som i fjor høst, men har vært med på å vinne Algarve Cup med Norge i mars og var også med i den forrige landslagstroppen i oppkjøringen til VM.

– Therese er en av spillerne som har kommet inn i A-landslaget nylig fra U23-landslaget. Energinivået hennes er ekstremt høyt, hun er både høyre og venstrefotet og har en veldig bra innstilling i alt hun foretar seg. Derfor har hun gjort seg fortjent til å bli en del av denne troppen, sa landslagstrener Martin Sjögren under presentasjonen av troppen.

LES OGSÅ: Hockeymetodene som ga landslagsplass i fotball

Også Thorisdottir med til VM

Norge ble trukket i gruppe med vertsnasjonen Frankrike, Sør-Korea og Nigeria i sommerens fotball-VM for kvinner, som arrangeres i Frankrike i perioden 7. juni - 7. juli.

Troppen kjennes vel balansert ut. Det er en ganske ung tropp, men de har god erfaring likevel og ungdommelig pågangsmot. Det er ingen nye spillere og ingen jokere i denne troppen som vi har hatt før. Det er spillere vi kjenner godt og som vi vet hva vi får av, sa Sjögren videre.

Også Maria Thorisdottir fra Klepp ble tatt ut i VM-troppen, sammen med blant andre Chelsea-kollega Maren Mjelde og Wolfsburg-stjernen Caroline Graham Hansen. Som ventet var det ingen Ada Hegerberg, eller Andrine Hegerberg i landslagstroppen.

VM-troppen ser slik ut:

Ingrid Hjelmseth, Cecilie Fiskerstrand, Oda Marie Bogstad, Maria Thorisdottir, Maren Mjelde, Stine Hovland, Synne Skinnes Hansen, Kristine Minde, Cecilie Redisch Kvamme, Ingrid Moe Wold, Frida Leonhardsen Maanum, Vilde Bøe Risa, Ingrid Syrstad Engen, Therese Sessy Åsland, Amalie Vevle Eikeland, Emilie Bosshard Haavi, Guro Reiten, Karina Sævik, Caroline Graham Hansen, Isabell Herlovsen, Lisa Marie Karlseng Utland, Emilie Nautnes, Elise Thorsnes.

LES OGSÅ: – Veldig stort å få mitt første landslagsmål