Redaktør og daglig leder i Gatemagasinet Asfalt, Kristin Hofsli (innfelt) politianmelder Gatemagasinet Asfalt Folk for plagiat. Slik ser forsiden av siste utgave av det ekte magasinet ut.

Asfalt politianmelder nytt gatemagasin

Redaktør og daglig leder Kristin Hofsli i Gatemagasinet Asfalt politianmelder Gatemagasinet Asfalt Folk for plagiat.

Gatemagasinet Asfalt har fått flere henvendelser fra lesere etter at de har kjøpt det som har vist seg å være en dårlig kopi av bladet, under navnet Gatemagasinet Asfalt Folk. 

– Bladet har logo og navn som er tilnærmet lik vår, samt en forside med samme oppsett. Til forskjell fra vårt magasin, er dette bladet fylt med saker som er direkte kopiert fra store norske nettaviser, nettsider og magasiner – blant disse er VG, Aftenposten, Abcnyheter.no, Tara, Store norske leksikon og Human Rights Services, sier daglig leder og ansvarlig redaktør i Asfalt, Kristin Hofsli i en pressemelding.

– Brudd på åndsverkloven

Gatemagasinet Asfalt Folk skal ha blitt solgt av personer som ikke snakker norsk, og har blitt solgt i Bergen, Trondheim, Oslo, Bømlo, Haugesund, Lyngdal, Karmøy og Kristiansand.

– Vi kjenner ikke til hvem som står bak produksjonen av dette magasinet, da det ikke fremkommer i selve utgivelsen. 

Stiftelsen Gatemagasinet i Rogaland ser alvorlig på saken og har anmeldt saken til politiet i Stavanger. De anser det som et som et brudd på åndsverkloven. 

– Vår oppfordring til kjøpere er å se på produktet som kjøpes og se/spør etter salgsbevis hos selger, sier Hofsli.