Rittdirektør Roy Hegreberg presenterte planene for neste år sammen med styreleder Odd Børge Skjærseth, direktør Vidar Nedrebø i Repsol Norge og administrerende direktør Knut Øvernes i Santander Norge. Foto: Pål Karstensen

Arrangerer Hammer Race og får ti World Tour-lag i 2018

Neste årets Tour des Fjords blir en helt annen affære. I samarbeid med Velon endrer sykkelrittet konsept i Stavanger, da helgen blir omgjort til en lagkonkurranse med minimum ti World Tour-lag på startstreken.

Følg RA Sporten på Facebook!

Neste år blir Tour des Fjords omgjort til to forskjellige sykkelritt. Tour des Fjords blir som vanlig arrangert fra tirsdag til fredag, mens nyvinningen Hammer Race Stavanger blir arrangert fra fredag til søndag.

Hammer Race er en lagkonkurranse med de beste World Tour-lagene på startstreken. Det er ingen individuelle priser, og det er bare laget som teller. Lagene plukker poeng underveis på etappene, og på søndagen avsluttes det med en lagtempo der laget med flest poeng starter først og første lag i mål vinner Hammer Race.

– Det blir et enormt løft for oss, da vi gjennom dette samarbeidet vil få de beste syklistene på plass. Samtidig blir det mer publikumsvennlig og det blir mer innovativt, med vattoverføring, pulsoverføring og kamera på syklistene. Dette er noe lagene selv har tatt initiativ til, og som de selv ønsker å promotere, sier rittdirektør i Tour des Fjords Roy Hegreberg på en pressekonferanse søndag.

Får garantert ti WT-lag på start

Det aller første Hammer Race blir arrangert i Limbourg i Nederland neste helg, og målet er at det skal bli en global serie over ti ritt i løpet av året.

– Vi har en garanti for at det kommer ti World Tour-lag til Hammer Race i Stavanger neste år, og minumum fem til Tour des Fjords. Gjennom samarbeidet med Velon er vi i en helt unik posisjon, da vi har eksklusive rettigheter til å arrangere Hammer Race i Skandinavia. Samarbeidet med Velon har vi veldig stor tro på, da det gjør at vi vokser med de beste lagene på plass de neste fem årene, sier Hegreberg.

Hegreberg er ikke unaturlig veldig stolt av det rittet har fått til.

– Det beste er at lagene er med og profilerer det, det gjør at vi får en helt annen dekning. I tillegg er Imprompt, som et av verdens største selskap for medierettigheter med å sikre at den globale dekningen blir større enn noen gang. De rettighetene går tilbake til sykkellagene, som gjør at de vil prioritere dette løpet på en helt annen måte. Vi er her med på å forvandle sykkelsporten, og det er vi stolte av å være med på, sier Hegreberg.

Tour des Fjords blir på tre dager

Han forklarer at Tour des Fjords neste år blir på tre dager, og starter i Agder.

– I Agder har de jobbet knallhardt for å være med på Tour des Fjords, og det er mange steder som ønsker å være med på å lage traseene. Den første etappen starter i Farsund og går i mål i Kristiansand. Etappe to starter i Lindesnes, og går nordover uten at vi vet hvor målbyen er. Etappe tre kommer vi også tilbake til, men vi skal være i Stavanger på fredag, sier Hegreberg.

Tour des Fjords blir dermed kortet ned til tre dager, som et enkeltstående ritt. Det vil fungere på samme måte som i år, med eget sammendrag og avsluttes torsdag.