Arnold har ordets makt

Når Sandnes Ulf skal forsvare sin ubeseirede statistikk mot HamKam tirsdag mener Bengt Sæternes at en av nøklene er at språkmektige Arnold Origi (34) fortsetter med å snakke seg varm.

Følg RA Sporten på Facebook!

Kenyaneren med norsk pass kom inn på direkten da Saku-Pekka Sahlgren ble langtidsskadd – og holdt nullen mot Levanger. Noe av det som har imponert Sandnes Ulf-treneren Bengt Sæternes mest i ukene Origi har vært i klubben er kommunikasjonen.

– Han er ekstremt god til å snakke. Og det er viktig. Kommunikasjon er alfa og omega for en keeper. Med statusen og erfaringen han har fra så mange år i eliteserien i bunn tror jeg det gir en veldig trygghet til de foran. De slapper av, sier Sæternes – som også er kjapp med å peke på at Deniss Korneiciks var god da han måtte steppe inn.

– Men de foran stoler nok kanskje automatisk mer på en som Origi.

LES OGSÅ: Kryger sendte Ulf videre i NM

Vil jobbe med språk

Selv er 34-åringen bevisst på kommunikasjon. Han bestemte seg raskt for å lære norsk skikkelig da han kom til landet. Faktisk er han så god at en neppe skulle tro at Kenya var opphavet og swahili morsmålet.

– Jeg er veldig interessert i språk og vil lære så mange som mulig. Nå snakker jeg norsk, engelsk, fransk og swahili flytende. Da jeg ikke hadde klubb i vinter brukte jeg mye tid på familien – og på å studere fransk. Jeg satser på å beherske fem eller seks språk flytende før jeg fyller 40.

Origi har også målene for livet etter fotballkarrieren klare. Og de stiller så definitivt krav til språk.

– Jeg kan godt tenke meg å bli fotballekspert på TV. En god nummer to må være å bli sportsdirektør i en klubb. Om ikke det går er det naturlig å se mot næringslivet. Om jeg blir boende i Norge bør språkene jeg behersker passe godt inn mot bedrifter som gjør forretninger med land som Kenya, Burundi og Rwanda – hvor det prates swahili, engelsk og fransk.

Før den tid kommer er det likevel fotballen som gjelder. Tirsdag skal Sandnes Ulf forsvare sin status som eneste lag uten poengtap mot HamKam på bortebane.

– Vi møter et sterkt fysisk lag som også spiller fotball. Dette blir tøft. Her må vi være på fra start, sier Origi.

LES OGSÅ: Ulf kriget inn tredje strake seier: – Vi var heldige

Kjekk formtabell

Han håper laget kan bruke den gode seriestarten.

– Tre seirer på rad. Du skal ikke feie det under teppet. Klart det er gøy å kun se grønt når man sjekker formtabellen. Følelsen av å vinne kamper må en ta vare på.

Bengt Sæternes vil i utgangspunktet endre minst mulig på laget. Kent Håvard Eriksen har slitt litt, men virket fin på trening mandag. I tillegg er Vidar Nisja fortsatt ute.

Treneren vil ikke være med på at Sandnes Ulf er heldige som står med full pott.

– Det handler ikke om flaks, men marginer. Mot Levanger sist var vi veldig gode før pause. Vi burde ledet 4-0. Så slapp vi dem inn i kampen, minner han om.

At Viking og Ulf begge nå henger med i toppstriden synes han er gøy, men foreløpig brukes ikke en opprykkskamp mot Viking som noen egen motivasjonsfaktor i Sandnes Ulf-garderoben.

– Det kan være at det kommer, men først og framst er det viktig for fotballen i Rogaland å ha gode lag, sier Sæternes.

LES OGSÅ: – Kanskje vi bør bytte keeper i hver kamp