Årets bedrift 2019 er kåret

Torsdag ble årets bedrift kåret. I juryens begrunnelse sto det at vinneren er blant de aller største aktørene i sin bransje, og utmerker seg blant annet med sin allsidighet.

I en pressemelding meldes det at jubilanten Sparebank 1 SR-Bank ble torsdag kveld kåret til årets bedrift i 2019.

Prisen ble overrakt konserndirektør Arne Austreid av Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun på en tilstelning i Rosenkildehuet.

Det var 33. gang prisen ble delt ut i regi av Handelsbanken og Næringsforeningen. 

– Juryen har vurdert nærmere 100 kandidater til årets pris. De fire finalistene var i tillegg til SR-Bank selskapene Altibox, Sterling White Halibut, Stangeland Maskin og Tomax, står det i pressemeldingen. 

Allsidighet

I juryens begrunnelse for årets vinner heter det blant annet: "Vinneren er blant de aller største aktørene i sin bransje, og utmerker seg blant annet med sin allsidighet. I tillegg til den omfattende (utlåns)virksomheten på privat og bedriftsmarkedet, er banken også ledende på områder som eiendomssalg og regnskap. I tillegg er vinneren en av de institusjonene i landet som driver det mest systematiske arbeidet innen kontinuerlig forbedring, Lean og robotisering. Virksomheten leverer sterke økonomiske resultater i en tøff konkurransesituasjon, der hele finansnæringen opplever et massivt omstillingspress knyttet til store og hurtige teknologiske endringer.”

Videre heter det i begrunnelsen: 
 
”Så er det slik at årets vinner har perspektiver og engasjement utover den kortsiktige bunnlinjen. Basert på verdiene «Ansvar og respekt- Engasjert og handlekraftig» har tallrike store og små prosjekter innen idrett, kultur og annen frivillighet blitt gjennomført med støtte fra selskapets gavefond."

Arbeidet i juryen har i år vært ledet av Næringsforeningens styreleder Ådne Kverneland. For øvrig har juryen bestått avOle Henry Slette (Handelsbanken), Harald Minge (Næringsforeningen), Anne Woie (Stavanger kommune), Anders Kleinstrup, Lervig AS, og Johannes Rasmussen, NorDan AS.