Are Strandli har foreløpig byttet ut årer med pc. Jobb som journalist er prioritert nå, men han skal satse for fullt fram mot VM i Florida neste høst. Foto: Privat

Are jobber seg i VM-form

Are Strandli (28) har ikke tatt et åretak siden NM i slutten av september. Nå forbereder han ny sesong hvor VM-gull er målet. I mellomtiden jobber han som journalist.

– Det er faktisk ganske deilig å gjøre noe helt annet. Jeg skal tidsnok sette meg i båten, men nå er det jobb innen mediene som gjelder, sier journalist Strandli til RA.

Han er én av ni nominerte til Årets sportsnavn  i RA for 2016. Det er forresten ikke første gang han er det.

– Jeg tror det er tredje eller fjerde gang, og jeg setter stor pris på dette. En skal huske på at Rogaland er et sterkt fylke hvor det kommer mange gode utøvere fra.

Det har mannen med flere gode åretak gjennom årene rett i.

– Jeg synes det er eksklusivt å få være en del av nominasjonen når vi vet at utøvere som Alexander Kristoff, Filip Ingebrigtsen, Sarah Louise Rung og Josh Soares er med, for å nevne noen.

– OL er gode minner

I årets kåring er han inne i det gode selskapet, blant annet med OL-bronse i Rio. I lettvekt dobbelsculler rodde han sammen med Kristoffer Brun fra Bergen og var bare 16 hundredeler fra sølv, og 69 hundredeler bak gullmedaljene som Frankrike vant.

– Nå er OL gode minner, men det er kjekke minner som jeg husker godt, forteller han.

LES OGSÅ: Hvem bør bli Årets sportsnavn?

Journalisten

I disse dager er det derimot andre ting som gjelder. Både årer og båt er lagt bort, men bare for en periode. Han skal satse, men ser at det kan bli hardt.

– Jeg har nå fast jobb som journalist i Hegnar Media. Det prioriteres nå, men planen er å fortsette karrieren i båten, men med jobb ved siden av.

– Hvordan blir det å kombinere?

– Det er jeg spent på. Tidligere har det bare vært idrett, men nå skal det kombineres med jobb. Jeg vet ikke helt hvordan det blir, fortsetter han.

Fornyet motivasjon

I Hegnars lokaler i Oslo går det for hans del i både økonomi og biler.

– Test av biler er en del av min jobb. Det er kanonkjekt. Jeg skal ikke påstå at jeg har superpeiling på bil, men det å kjøre raske biler med mye hest under panseret er helt kanon.

På spørsmål om hvem han mener er en god vinner som årets sportsnavn, sliter han mer.

– Det er så mange gode kandidater. Det  er vanskelig å stille dem opp mot hverandre. Det som er sikkert er at regionen har mange gode kandidater til en slik kåring.

Fadderbarn og VM-gull

Når 2016 forlates og vi skriver 2017 skal Strandli i gang med treningen. Årets tre første måneder blir viktige for å finne grunnlaget for en sterk sesong. VM går sent i sesongen, og det er noe som passer roeren som bare er hjemme i Stavanger tre-fire ganger i året bra.

– Ja, det gjør det. Nå er det full jobb her og jeg vet det blir tøft å kombinere roing med full jobb. Det skal imidlertid prøves ut, før vi skal ro for VM-gull i Florida.

– Dere satser på gull?

– Selvfølgelig! Når vi skal dra oss til med en ny sesong, da er det bare gull som gjelder, slår han fast.

Han håper også på en god plassering når den beste idrettsutøveren skal kåres. Premien er 10.000 kroner, men som han eller den som vinner må donere til andre.

– For meg er det et ganske enkelt valg. Jeg har et fadderbarn via SOS-Barnebyer. Hvis jeg går av med seieren, vil jeg sende sjekken til dem.