Arbeiderpartiet og komiske Ali

DEBATT: Aps Torstein Tvedt Solberg og Marianne Chesak har en helt annen virkelighetsforståelse, ifølge Høyres Terje Eide og Aleksander Stokkebø.

Av: Terje Eide og Aleksander Stokkebø

Høyre ser store muligheter for næringslivet i Rogaland og kommer til å fortsette innsatsen for flere trygge jobber i vårt flotte fylke!   

Når en stortingspolitiker og en fylkesvaraordfører fra Arbeiderpartiet skriver leserinnlegg om næringsutviklingen i Rogaland, skulle man trodd det var verdt å lytte. Dessverre var innlegget lite annet enn en tåkesky av valgkampretorikk fra Youngtorget i Oslo. Med sin lite optimistiske tilnærming fyrer Tvedt Solberg og Chesak løs spretterten: «For næringslivet i Rogaland er det mørke skyer og langt fra sol» og «Høyre og Frp struper næringsutviklingen».

Komiske Ali var forsvarsministeren fra Irak som hadde et mildt sagt underlig forhold til virkeligheten. Påstandene om at regjeringen struper næringsutviklingen har et gjenkjennelig komiske Ali-preg over seg. Dersom den hadde hatt holdt vann skulle man forvente at dette var noe næringslivet selv kjente på pulsen. Hva sier så næringslivet selv? Det svaret har vi fra SpareBank 1 SR-Bank sitt konjunkturbarometer som løpende tar pulsen på næringslivet i regionen. Når 800 bedriftsledere uttaler seg om fremtiden viser fasiten:

** Optimismen sterk og klar
** Oppturen skyter fart – kan bli overraskende sterk
** Flere jobber, lavere ledighet og kamp om arbeidskraften
** Sterk ordrereserve og økte investeringer

Indikatorene peker altså i riktig retning og næringslivet har vist en imponerende evne til omstilling. Under oljeprisfallet satte regjeringen inn målrettede tiltak for å holde hjulene i gang, med god effekt. Vi fortsatte også den langsiktige satsingen på bedre veier, mer forskning og konkurransedyktige rammebetingelser. Virkemiddelapparatet med Innovasjon Norge og Enova har blant annet fått en kraftig økning i bevilgningene. Det gjør at flere innovative prosjekter kan settes i gang. 

Det er tydelig at Tvedt Solberg og Chesak analyserer fra en helt annen virkelighetsforståelse enn bedriftene som daglig står midt i omstillingen og driver næringsutvikling i praksis. Samtidig er det ikke overraskende at Ap bommer på både analyse og konklusjon når forståelsen av drivkreftene for næringsutvikling bygger på at bevilgninger gjennom offentlig budsjetter er det eneste som gjelder. Dette understrekes av deres stadige iver etter å sende bedrifter og folk i Rogaland en skattesmell på mange titalls milliarder i postkassen. Selv om de er glad i det røde, trenger de ikke la gå ut over bedriftene ved å gi dem røde tall på bunnlinjen

Noe av det viktigste næringslivet etterlyser for å kunne skape mer er forskning, infrastruktur og konkurransedyktige rammebetingelser, også på skattesiden. Derfor prioriterer vi det. Høyre ser store muligheter for næringslivet i Rogaland og skal fortsette innsatsen for flere trygge jobber!