Annonse
Crystal Palace-spilleren Kwesi Appiah har ikke spilt mye siden han pådro seg en skade sommeren 2015, men lørdag får ghaneseren sine første minutter for Viking. Foto: Espen Iversen

Appiah-lån på det nærmeste i boks

Lørdag får Kwesi Appiah sine første minutter for Viking. Det blir neppe de siste, da han kun er detaljer unna å bli Vikings nyeste lånesignering.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking har lagt et godt treningsopphold bak seg i La Manga, og er klare til kamp igjen. Denne gang mot lokalrival Sandnes Ulf.

– Jeg gleder meg til å spille kamp igjen på Viking stadion. Det er alltid kjekt å spille på din egen stadion, og forhåpentligvis kan vi få vist fram litt av det vi har trent på til fansen vår, som vil bli utrolig viktig for oss denne sesongen, sier trener Ian Burchnall til RA.

LES OGSÅ: Disse elleve er nærmest serielaget

– Kwesi spiller

En som også kan få vist fram litt hva som bor i han er Kwesi Appiah. Ghaneseren har blitt matchet svært forsiktig etter skadene som har holdt han ute siden sommeren 2015, men nå er han snart tilbake.

– Vi har fått lov til å bruke ham i kamp, så han kommer til å få sine første minutter. Han har vært god på trening, skarp i boksen og er flink til å gå på løp. Men han kommer selvsagt til å trenge tid på å spille seg i form, siden han har vært ute med skade i lang tid, sier han.

Burchnall sier at han og Viking har sett nok av Appiah til å gå for ghaneseren. Klubbene har ikke signert låneavtalen enda, men det skal bare være detaljer som gjenstår.

– Crystal Palace ønsker å se han spille fotballkamper igjen, og de vet om vår økonomiske situasjon. Jeg føler at vi har en gjensidig forståelse med tanke på Kwesi, og er ganske sikker på at det skal gå i orden, sier han.

LES OGSÅ: Appiah: – Jeg er ikke langt unna

Prøver ikke Zymer på topp

I oppkjøringen har Samuel Adegbenro også blitt testet som spiss, og med Kwesi Appiah får Viking en mann til som kan utfordre Mathias Bringaker og Patrick Pedersen.

– Jeg vet at Zymer (Bytyqi) også har spilt spiss i sine yngre dager, men jeg ser ikke for meg å prøve han i den rollen hos oss. Samuel kan vinne hodedueller, og holde på ballen i større grad enn Zymer som er bedre på kanten, forteller Burchnall.

Briten har respekt for motstander Sandnes Ulf, som han mener bør rykke opp i år.

– Sandnes Ulf har en stor stall med mange gode spillere, og bør rykke opp sammen med Bodø/Glimt i år. For oss blir det en god test, sier Burchnall.

LES OGSÅ: Endelig et dødballmål for Viking

Hviler viktig duo

Både Steffen Ernemann og Samuel Adegbenro har slitt med småskader i det siste, og Ian Burchnall vil ikke ta noen sjanser med den viktige duoen.

– Vi vet hva begge står for, så det er ikke noe poeng å ta noen sjanser med noe av dem. Derfor står begge over mot Sandnes Ulf, sier han.

Det gjør også Rasmus Martinsen, som på ny har blitt skadet.

– Rasmus har vært god i oppkjøringen, helt til han ble skadet. Vi håper å ha han tilbake til starten på sesongen, slik at vi kan få større konkurranse i det bakre leddet. Både for Michael Ledger og for backene, sier Burchnall.

LES OGSÅ: Ny kontrakt for Ledger kan føre til utvidet lån

Sæternes lover hard kamp

Ulf-trener Bengt Sæternes gleder seg også til å teste seg mot bynaboene fra Jåttåvågen.

– Viking er et etablert eliteserielag, og et antatt bedre lag enn oss. Det gjør at vi virkelig vil få brynt oss, spesielt på deres hjemmebane. Det blir tøft, men vi har gode spillere og skal gi dem god kamp, sier han.

Sæternes sier at det også får Sandnes vil bli en mulighet til å teste ut et par ting, selv om seriestarten kommer stadig nærmere.

– Vi har ikke veldig mange å velge i, så mange av de vi sender ut mot Viking kommer også til å spille i seriepremieren. Men det er ikke sikkert at dagens lag blir det samme som i første kamp mot Elverum, sier han.

Sæternes har ikke tatt ut laget som møter Viking enda, men oddsen for å se de nylig uttatte landslagsspilerne Eirik Larsson og Andreas Dybevik er stor. Larsson ble tatt ut på landslaget for første gang denne uken, og har samtidig signert proffkontrakt med klubben.

– Eirik er en veldig spenennde spiller, som garantert kommer til å være en del på banen for oss i år. Men nå skal ikke vi legge mer press på han, da han er en ung gutt som også trenger litt ro. Men det er mange som kommer til å få glede seg over hans spill i år, forteller Sæternes.

LES OGSÅ: Larsson og Dybevik på landslaget

Annonse