Kwesi Appiah er på utlån til Viking fra Crystal Palace, men i dag ble det klart at angriperen skifter lag til AFC Wimbledon etter sommeren. Foto: Carina Johansen/NTB scanpix

Appiah har signert for AFC Wimbledon

Viking-spiss Kwesi Appiah har skrevet under på en avtale som gjør at han blir AFC Wimbledon-spiss neste sesong. Appiah blir værende til lånekontrakten hans går ut til sommeren, og er formelt klar for sin nye klubb fra 1. juli.

Følg RA Sporten på Facebook!

Den innleide Viking-spissen Kwesi Appiah forlater Crystal Palace og har signert for AFC Wimbledon. Det bekrefter AFC Wimbledon-trener Neal Ardley til klubbens egne hjemmesider.

– Kwesi Appiah er en strålende signering for klubben. Vi har prøvd å hente han i lang tid, og har gjort flere forsøk på å få han hit etter at han tok Afrikamesterskapet med storm tilbake i 2015. Lenge så det ut til at det ikke kom til å gå, derfor er vi veldig fornøyd med å få denne avtalen i boks, sier han klubbens nettside.

LES OGSÅ: Appiah ikke bekymret for manglende mål

Appiah gleder seg til ny start

Appiahs lånekontrakt går ut i sommer, og spissen blir værende i Stavanger til kontrakten hans går ut. Deretter møter han sine nye lagkamerater før oppkjøringen til den nye sesongen i League One begynner.

– En spiller som kan lage mål er det vanskeligste å finne i fotball, og Kwesi vil forhåpentligvis hjelpe oss med det. Han har trent seg opp og fått spilletid i Norge og ser bare bedre og bedre ut, slik at han vil være i god form når han kommer hit, sier Ardley.

Etter to tøffe år med skadeplager, kom Appiah til Viking for å få kamptrening. Crystal Palace-spilleren har så langt scoret ett mål for Viking, og håper å gjøre det bedre enn det for sin nye klubb i London.

– Jeg trivdes veldig godt da jeg var på lån I AFC Wimbledon for et par år siden, så jeg er veldig klar for å legge et par frustrerende sesonger bak meg og vise hva jeg er god for igjen. Jeg kjenner spillerne, trenerne og staben, jeg kjenner spillemønsteret og jeg ser fram til å bygge opp igjen det gode forholdet til fansen jeg hadde da jeg var der sist, sier Appiah.

LES OGSÅ: Abdullahi-million glapp for Viking

Vil ha inn spillere med rutine

Viking-trener Ian Burchnall sier at det ikke er høyt på ønskelisten hans å erstatte Appiah med en høy spiss som kan holde på ballen, litt som Appiah har bidratt med til nå.

– Det er alltid kjekt å ha en annen spillertype du kan hente inn som kan andre kampbildet, men det er ikke vår førsteprioritet. Hvis vi henter inn noen, må det være en som har erfaring og som har vært i den situasjonen vi er i før. Det gjelder både på spissplass og i resten av troppen, sier Burchnall til RA.

Til Aftenbladet bekrefter han nok en gang at Tommy Høiland kan være en aktuell mann for Viking.

– Han står på listen vår over aktuelle forsterkninger. Vi trenger minst to offensive spillere inn i sommer. Tommy Høiland er lokal, har vært her før og har egenskaper vi trenger, sier han til avisen.

LES OGSÅ: – Sommervinduet blir helt avgjørende