Etter det RA erfarer gjenstår kun detaljer før Viking og Stavanger kommune er enige om en avtale for kjøpet av Viking stadion. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Åpner for kunstgress-unntak på Viking stadion

Idrettsrådet i Stavanger er villige til å hoppe over prioriteringslisten og gjøre et unntak for å få lagt kunstgress på Viking stadion, hvis kommunen overtar.

Følg RA Sporten på Facebook!

Administrasjonen i Stavanger kommune er i detaljerte forhandlinger med Viking om å kjøpe stadionanlegget, og hvis salget går igjennom vil det mest sannsynlig bety at det legges kunstgress så fort som mulig.

– Hvis Viking stadion blir et kommunalt anlegg vil de fleste forstå at det er bedre med kunstgress enn gress på de to banene, da det vil øke bruken kraftig, sier daglig leder Arne Thorsen-Eie i Idrettsrådet Stavanger til RA.

LES OGSÅ: – Kommunen kan betale tilbake hele eiendomsskatten

Setter Viking på topp

Idrettsrådet innstiller til diverse prioriteringslister for idretten, deriblant hvilke baner det skal prioriteres å legge kunstgress på. Thorsen-Eie åpner nå for å hoppe over den listen, og sette Viking stadion på topp.

– Hvis vi skal få en god utnyttelse av Viking stadion må det legges kunstgress der. Vi har en prioriteringsliste for en grunn, og det skal gode grunner til for å sette den til side, men hvis Viking stadion blir et kommunalt anlegg kan det være en god nok grunn, sier Thorsen-Eie.

Han understreker at ingenting er avgjort, og at det er politikerne som har siste ord i saken.

– En prioriteringsliste er en plan, og planer endres. Prioriteringslisten er lagt ut fra det totale behovet for baner, og to nye kunstgressbaner i Jåttåvågen vil øke kapasiteten for alle, forteller Thorsen-Eie.

LES OGSÅ: – A-laget kan overleve AS-konkurs

Har diskutert bruk av stadion

Også Høyres gruppeleder John Peter Hernes er ganske klar på at det bør komme kunstgress på stadion relativt raskt, hvis kommunen overtar. 

– Hvis kommunen velger å gå inn med penger for å kjøpe Viking stadion, så må vi samtidig sørge for at vi får noe igjen for investeringen vår. Det gjør vi med å gjøre banen mer tilgjengelig for breddeidretten ved å legge kunstgress på banen, slik at flere får brukt den, sier Hernes til RA.

Han forteller at en eventuell bruk av stadion ut over fotballspillingen har blitt diskutert.

– Vi ser på om vi kan få til et samarbeid med den videregående skolen rett over jernbanen, og om vi kan få inn skoler og barnehager. Enten i stadionbygget eller knyttet til tomten, sier Hernes, som forteller at de ikke har diskutert boligutvikling på stadiontomten til nå.

LES OGSÅ: 5,5 millioner i minus første halvår

– Mange står foran i køen

Gruppeleder Kari Nessa Nordtun i Ap sier at partiet er positive til å legge til rette for Viking, men understreker at det ikke er automatikk i at nytt kunstgress blir prioritert hvis kommunen kjøper stadion.

– Det er mange foran i køen på prioriteringslisten til fagplan idrett. Hvis kommunen bestemmer seg for å kjøpe stadion bør en fortsatt forholde seg til den listen som er vedtatt, understreker Nessa Nordtun.

Thorsen-Eie forklarer at de vil gi lag ekstra treningstid på de to nye kunstgressbanene.

– Vi ser i dag at flere lag har manko på treningstider der de ønsker å trene, men med de nye banene vil volumet øke selv om enkelte lag må flytte på seg for å få ekstra treningstid, sier han.

LES OGSÅ: – Vil gjerne stå opp for Viking