Viking-trener Kjell Jonevret og Viking avsluttet med 0-2-tap hjemme mot VIF og er nå ferdige med sesongen 2016. Foto: Carina Johansen/NTB scanpix

Åpner for endringer i spillestilen

At Viking ble fjerde sist på hjemmetabellen var en av hovedgrunnene til at sesongen endte midt på treet. Nå ser både trener Kjell Jonevret og kaptein André Danielsen for seg en litt mer pragmatisk tilnærming i 2017.

Viking hadde alle muligheter til å klatre på tabellen – ettersom alle resultatene gikk de mørkeblås vei.

Dessverre var det den samme gamle historien på hjemmebane også i den siste seriekampen. Viking spilte og spilte, mens motstanderen kontret inn mål. VIF scoret på sine sjanser og tok dermed med seg alle tre poengene fra Viking stadion.

Viking har åpenbart blitt bedre til å spille mot etablert forsvar de siste par årene. Men resultatene i form av scoringer og poeng kommer ikke. Fem seirer av femten mulige sier sitt.

Åpen for å endre litt

I 2017 kan det godt være at Viking vil endre litt på tilnærmingen også på hjemmebane.

Trener Kjell Jonevret innser at laget må velge spillestil ut ifra spillermaterial og omstendigheter. Ettersom klubben må selge i vinter kan det være smart å ligge litt dypere.

– Vi må kanskje endre litt etter omstendighetene. Det er gøy å ha ballen. En spiller som Mets har utviklet seg gjennom måten vi spiller på. Men det er mulig vi må spille litt etter materialet vi har, sier Jonevret.

– Det er trist

Kaptein André Danielsen er enig.

– Det er en lettere måte å spille på. Spesielt dersom det er snakk om å holde plassen kan det være smart å ligge litt dypere også hjemme. Når det er sagt synes jeg at det er trist at det har kommet til å holde plassen etter 14 år i klubben. Jeg er sikker på at vi kan klare bedre enn det.

Dette må de unge i klubben se på som en stor mulighet, sier Danielsen.

Flere ut i vinter

Både Danielsen og trener Jonevret vet at to-tre spillere nok vil forsvinne i vinter. Joackim Jørgensen blir erstattet av Steffen Ernemann. Samuel Adegbenro, Kristoffer Haugen og Abdisalam Ibrahim står igjen som de mest salgbare spillerne.

– Vi får se hvordan det blir, men vi må være smarte i alt vi foretar oss, sier Jonevret – som også peker på at spillerne som er i klubben må ta nye steg.

Utgangspunktet er uansett at ingen kan hentes inn, men ingen vet helt hvordan det blir før et budsjett er lagt.

Dessverre ble ikke tallene styrket søndag. Det kunne de ha blitt. En hjemmeseier ville nemlig vært verdt millioner.