Annelin Tangen (Ap) argumenterer mot storkommunen Nord-Jæren. Foto: Roy Storvik

Ap-Tangen: – Sandnesskolen er bra

Annelin Tangen (Ap) sier sandnesskolen har flere lærere per elev enn Stavanger.

Tirsdag skrev RA om Høyre-politiker Ragnvald Nilsen som mener at man blant annet må dra inn sandnesskolen i debatten om storkommune på Nord-Jæren. Nilsen viste til flere år med kutt i skolen, og en kommuneøkonomi som er dårligere enn på lang tid.

Gruppeleder i Sandnes Ap, Annelin Tangen, reagerer på Nilsens bekymring over skolerammene.

– Det er flere lærere per elev i Sandnes enn det er i Stavanger. Faktisk har Sandnes ligget på norgestoppen på lærertetthet i flere år. I gårsdagens RA forteller skolesjefen at Stavanger slår Oslo, men blir slått av Sandnes og i samme avis noen sider bak er Nilsen (H) bekymret, sier Tangen til RA.

LES OGSÅ: Slik rammer kuttene i Stavanger-skolene

– Blir ikke bedre skole

– Men det har jo blitt kuttet i skolen?

– Ja, det har det. Men det har blitt kuttet i skolen i Stavanger også. Å bli med i en storkommune tilsier ikke at sandnesskolen skal bli så mye bedre, svarer Tangen.

Hun tror heller ikke at helsetjenestetilbudet vil bli så særlig mye bedre i foreslåtte Nord-Jæren kommune, som eventuelt skal bestå av Stavanger, Sandnes og Sola.

– I artikkelen ble det også sagt at det er lettere å bygge demenslandsby om man blir større. Hvorfor skal det bli lettere? Det er ingenting som tilsier at Sandnes ikke kan bygge en egen demenslandsby – hvis en ønsker det, sier Tangen. 

– Og hva med nærhet til tjenestene som prinsippdokumentet så fint skriver om, spør Tangen.

– Prinsippdokumentet sier at innbyggerne skal ha kort vei til viktige tjenester som sykehjem, men det blir nok vanskeligere i virkeligheten enn å skrive det i et dokumen, sier hun.

– Dyr omstilling

En eventuell Nord-Jæren kommune vil få et engangstilskudd fra staten på 75 millioner kroner.

– Disse pengene, tror jeg, vil gå til å dekke nye kommunelogoer og omleggingen av brevverket. Det vil koste en formue å bare skifte ut alle skiltene. Det er ingenting som tilsier at en ny storkommune er økonomisk gunstig, sier Tangen.

Hun mener heller ikke at en storkommune vil gi et bedre tilbud til personer med spesielle behov.

– Det er jo bare å samarbeide, som vi gjør i dag.