Ap: – Gode muligheter for å få FNB over på vår side

Aps ordførerkandidat Kari Nessa Nordtun sier at Arbeiderpartiet ønsker å vinne FNB over på sin side. – Det skal vi gjøre med politikk og de voteringene vi har hatt sammen i den tiden vi har vært i bystyret, sier hun til RA.

– Vi står i opposisjon med FNB i dag, og vi har hatt et godt samarbeid i opposisjon. Vi ser at vi har likehetstrekk på veldig mange saker som skole og barnehage, og bekjempelse av barnefattigdom. Det er veldig viktig for oss at det holder seg slik, også etter valget, sier Aps ordførerkandidat Kari Nessa Nordtun til RA.

– Arbeiderpartiet skal vinne FNB over på vår side med politikk og de voteringene vi har hatt sammen i den tiden vi har vært sammen i bystyret. Venstresiden er den politiske siden som har hatt mest pragmatisk forhold til blant annet bymiljøpakken. Derfor tror jeg at det er gode muligheter for å få FNB over på vår side, men det vil forhandlingene til slutt avgjøre om vi klarer, legger hun til.

Klokken 23.03 viser opptellingen at Stavanger Ap har en oppslutning på 24,1 prosent. Hakket bak ligger Høyre med 21,5 prosent.

– Hernes er allerede på FNB sin valgvake. Hva tenker du om det?

– Jeg har en avtale med FNB nå snart, og det har vi hatt i lang tid, så det stresser meg ikke, sier Nordtun.  

Da den første prognosen kom klokken 21.00 sa Nordtun til RA at det er veldig kjekt å være størst i Stavanger.

– Nå gjenstår det å se om det holder. Jeg håper trenden fortsetter og at vi får enda flere av stemmene. Vi er avhengig av gode samarbeid, og vi ønsker å fortsette samarbeidet med Rødt, MDG og SV. Da trenger vi å få FNB med oss også.

Så langt er hun kjempespent, og synes det er veldig kjekt å se at Ap er det største partiet i Stavanger, til tross for at de går tilbake prosentvis. 

– Det blir spennende å se hva det endelige resultatet blir, og til slutt er det jo forhandlingene som vil avgjøre hvordan dette går. Vi i Arbeiderpartiet tar ingenting for gitt, sa Nordtun. 

LES OGSÅ: FNB: — En drømmeposisjon

– Kari blir ordfører

Listekandidat i Arbeiderpartiet, Øyvind Jacobsen, er helt sikker på at det er Nordtun som velges til ny ordfører ved dagens valg. 

– Vi har fått første valgkrets i Våland og den viser at Ap er i ferd med å tangere sitt veldig gode resultat fra 2015. Selv om vi gjør et godt valg så har vi gått ned en del prosent fra 2015 i forhåndsstemmingen, men Høyre går massivt ned i den vanlige stemmingen. Der opprettholder vi nivået fra forrige lokalvalg, så jeg er helt sikker på at differansen vil stige utover kvelden. Kari blir ordfører, sier Jacobsen til RA. 

LES OGSÅ: Høyre vil samarbeide med FNB: – Det blir spennende diskusjoner

Jonas Gadolin tror på et maktskifte, og at Kari Nessa Nordtun velges som ordfører.
Foto: Kathinka Skott Hansen

– Folk ønsket et skifte

Også Valgkampmedarbeider, Jonas Gadolin, har troen på Arbeiderpartiet i kveld. 

– Valgkretsen Våland viser at Arbeiderpartiet hadde 29 prosent i 2015, mens Høyre hadde omtrent 24 prosent. At Ap opprettholder samme nivå som ved sist lokalvalg, mens Høyre faller drastisk, viser at vi gjøre det bedre nå i selve valget, enn hva vi gjør i forhåndsvalget, sier han til RA. 

Gadolin mener at dette kan ha en sammenheng med at Kari Nessa Nordtun ikke var like kjent for alle når innbyggerne i Stavanger begynte å forhåndsstemme. 

– Resten av kvelden skal vi følge med på valgresultatene på valgvaken på TOU, mens Nordtun og Dag Mossige går i forhandlinger med de andre partiene. Ut ifra de tallene vi får og de mandatene som blir gitt, skal vi se hvordan samarbeidene blir, sier han, før han fortsetter. 

– Jeg tror Kari blir ordfører. Arbeiderpartiet og resten av venstre-siden går fram, mens høyre-siden går samlet sett ned. Resultatene tyder på at folket ønsker et skifte, selv om Ap går noe ned hva gjelder forhåndsstemmene, sier han. 

Så langt synes Gadolin at valget er veldig spennende.  

– Dette har vi jobbet for i fire år, men de siste tre månedene har vi jobbet intenst mot valget, sier han. 

Han har troen på at partiet skal klare å inngå et samarbeid med flertallet. 

– Jeg tror at vi klarer å finne gode løsninger, sier Gadolin. 

LES OGSÅ: Alle stemmene er telt opp i Sandnes: — En formidabel nedgang

Sliten

Da RA møtte Nordtun etter midnatt var det tydelig at ordførerkandidaten hadde hatt en lang og krevende valgdag. 

– Jeg har nesten ikke ord, og er veldig sliten nå, sier hun. 

Nordtun er noe mer forsiktig enn partikollegaene hva gjelder resultatet. 

–  Det har vært en veldig spennende kveld, full av spenning og nervøsitet. Heldigvis ser det ut til at det går bra for Ap, men vi tar ingenting for gitt. Vi vet ikke hva resultatene blir til slutt, og nå har vi noen dager med forhandlinger foran oss, sier hun.