Anmeldes for grov overlast

Tre bilførere av fulle varebiler anmeldes for grov overlast og manglende sikring av gods, etter at de ble stoppet av kontrollørene på Krossmoen kontrollstasjon i dag.

Tre førere av fullstappede varebiler med flatpakker, anmeldes for grov overlast og manglende sikring av gods, etter dagens kontroll på Krossmoen kontrollstasjon.

– Alle tre førerne forklarte at de var klar over overlasten. Grunnet ferieavikling og mange nye bestillinger av kjøkken, valgt de likevel å laste dobbelt i dag, skriver vegvesenet i sin rapport.

Én av varebilene måtte fordele godset sitt på tre nye biler, slik at den kom ned i lovlig vekt. Avsender av godset ble kontaktet, og bedt om at denne praksisen opphører.

874 kjøretøy ble kontrollert med skiltgjennkjenningskamera på E-39 i dag. 

– Fire av disse var begjært avregistrert i systemet, og ble derfor vinket inn til nærmere kontroll. Alle fire hadde forhold de fikk ordnet opp i før kontrollen var over, og kunne så kjøre videre med skiltene på kjøretøyet. Dette gjaldt forsikring, omeregistreringsavgift og feil med EU-kontroll, opplyses det om i rapporten. 

På vei hjem fra kontrollen ble en av disse bilene tatt med til Stavanger trafikkstasjon for kontrollveiing. Det viste seg at også denne var grovt overlastet, og føreren ble anmeldt. Også i dette tilfellet skyldte sjåføren på ferieavikling, og mange flatpakker som skulle leveres.

Statens vegvesen minner om at de ikke tar ferie fra trafikksikkerhetsarbeidet sitt, og er dermed å se langs veien i hele sommer.