Anette Snørteland Jensen i godt selskap før gårsdagens trening. Til venstre står nemlig Europas beste kvinnelige fotballspiller, Ada Hegerberg. Til venstre Andrine Hegerberg, også hun landslagsspiller. 14-åringen fra Tasta spiller på jentelandslaget.

Anette (14) med stjernene

Nåløyet for å komme med på landslags- og talentsamlingen på Lassa er fryktelig trangt. Anette Snørteland Jensen fra Tasta klarte det – i kamp med 14.000 andre jenter på samme alder.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Jeg er kjempespent på resten av samlingen, og jeg må innrømme at jeg ble en smule nervøs da jeg fikk telefon om uttaket, sier hun til RA.

Det er Norges Fotballforbund og Statoil som denne uken arrangerer samling for framtidens landslagsspillere i Stavanger. Anette Snørteland Jensen er blant de aller heldigste og beste. Hun er nemlig tatt ut på landslaget for jenter. Ikke verst for ei jente på 14 år.

LES OGSÅ: Endelig får Tommy hovedrollen

– Det er klart jeg er stolt av å være en del av denne gjengen. Det er litt annerledes enn en trening på Vardeneset. Her går alt mye raskere, blant annet.

Søstrene Hegerberg

I går var de 80 fotballtalentene som er samlet opptatt av besøk. Ikke et hvilket som helst besøk. Europas beste kvinnelige fotballspiller Ada Hegerberg var hanket inn som trener, sammen med søsteren Andrine.

– Begge er forbilder for meg, og spesielt Ada som spiller spiss. Det er det jeg spiller for VBK.

– Blir det scoringer på deg for Vardeneset?

– Ja, det blir noen, men egentlig flest assister, forteller hun.

Da var det godt det kom en ung dame inn som vet hvor målet står. Ada Hegerberg vet nemlig det. I fjor scoret hun nemlig hele 54 mål for Lyon.

– Det er klart det er noe å strekke seg etter, men det viktigste nå er å få litt impulser, råd og innspill om den videre veien som fotballspiller, fortsetter 14-åringen.

LES OGSÅ: Eks-Viking blir sjef på Ullevaal stadion

Drømmeferie

Fra Rogaland er elleve spillere  tatt ut til samlingen. I det som danner landslaget er det tre jenter, mens resten er i ulike talentgrupper. Felles for dem alle er at starten på sommerferien kunne knapt vært bedre.

 – Dette slår alt i hele sommer, selv de to ukene jeg skal med familien til Mallorca senere i sommer. Det er fotball jeg liker mest av alt. Senere i sommer skal vi  på cup til Vildbjerg i Danmark. Der møter de blant annet arrangørklubben.

– Vi ble nummer tre i turneringen i fjor og har lyst å gjøre det bedre i år.

Ser framover

På landslaget brukes hun som venstre back, men på klubb er hun spydspiss. Fortsetter utviklingen hennes på banen er det naturlig å se framover, litt sørover i første omgang.

– Vi snakker mye om det hjemme, min far og jeg. Jeg har lyst å bli så god jeg bare kan, men vet at det kreves knallhard trening. På Klepp vet jo alle at det er et godt lag, men ennå er jeg ikke mer enn 14 år, så jeg må ikke ta noen avgjørelse om det ennå.

I mellomtiden løper hun nå på gresset på Lassa, sammen med Ada Hegerberg.

– Helt fantastisk dette.