Susanne Andersen (t.h.) syklet inn til VM-bronse på fellesstarten for kvinner junior. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Andersen skuffet etter VM-bronse

Rett etter målgang var ikke Stavanger-syklist Susanne Andersen fornøyd med VM-bronsen på fellesstarten for de kvinnelige sykkeljuniorene.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Jeg var veldig fokusert på å vinne i dag. Så selv om det ble medalje, er det skuffende at jeg ikke klarte det. Man skal egentlig ikke være fornøyd med tredjeplass. Er man det, har man feil innstilling, sa Stavanger-syklisten til TV 2.

Elisa Balsamo fra Italia var sterkest på oppløpet og vant klart.

LES OGSÅ: Ingen brudd for Andersen: – Jeg er litt sjokkert og heldig

– Italia hadde et veldig bra opptrekk og gjorde alt perfekt. Hun vant fortjent, mente 18-åringen.

Påkjørt

Det var Norges andre medalje under mesterskapet i Qatar. Torsdag syklet Kristoffer Halvorsen inn til VM-gull i U23-klassen.

Andersen ble påkjørt av en bil etter mandagens tempo, men det hemmet henne ikke under den 74,5 kilometer lange fellesstarten.

– Akkurat da det skjedde, var jeg veldig redd for fellesstarten. Jeg ble bedre og bedre for hver dag, og i dag hadde jeg ingen problemer, sa Andersen.

Stolt trener

Under medaljeseremonien slet hun med å trekke på smilebåndet. Men landslagstrener Carl Erik Pedersen var derimot strålende fornøyd med bronsejenta og lagvenninnen Ingvild Gåskjenn.

– Helt fantastisk kjøring i dag også av de to rytterne. At det blir medalje, er helt supert. Susanne er vinnertype og vil alltid vinne. Når det får sunket inn litt, vil hun være fornøyd, sa Pedersen til TV 2.

– Utrolig gøy. Hun har jobbet hardt for den. Selvfølgelig satset hun på gull, men VM-bronse er dritbra, sa Gåskjenn, som selv ble nummer 22 fredag.

Sølvet gikk til amerikanske Skylar Schneider.

LES OGSÅ: Andersen skryter av VM-oppladningen