Andersen beste norske på 54. plass

Italienske Marta Bastianelli tok gullet på kvinnenes fellesstart i EM i sykling søndag. Ingen av de norske var med da spurten gikk.

Følg RA Sporten på Facebook!

Susanne Andersen ble beste norske på 54.-plass, slått med 3.47 av vinneren. Marta Bastianelli hadde en forrykende avslutning og vant foran tittelforsvarer Marianne Vos fra Nederland og tyske Lisa Brennauer.

Det sterke nederlandske laget spilte ikke kortene sine helt riktig mot slutten og bød spurterne inn i kampen om medaljene.

OL-vinner Anna van der Breggen fra Nederland, italienske Elisa Longo Borghini og britiske Danielle Rowe hadde fått en liten luke ut på den siste runden.

De hadde fått 40 sekunder til restene av hovedfeltet. Det norske håpet Susanne Andersen hadde havnet i en gruppe noe lenger bak.

Etter hvert hektet også nederlandske Floortje Mackaij og franske Aude Briannic seg på i front.

Det nederlandske laget hadde en merkelig taktikk og tre av rytterne kjørte på i fronten av hovedfeltet med to egne syklister i brudd.

Van der Breggen og Borghini stakk derimot med 8-9 kilometer til mål, men ble hentet igjen med en kilometer igjen slik at det endte med en spurt blant 25 syklister.

Det ble ingen stor norsk dag. Andersen kom ikke blant de 50 beste, mens Emilie Moberg måtte bytte sykkel underveis og kom aldri tilbake i hovedfeltet.

Stine Borgli var innblandet i en velt i rittet og måtte stå av, mens Line Marie Gulliksen ble tidlig kjørt av og brøt etter hvert.

(©NTB)