Analytikere tror prosessen med restruktureringen av Seadrill vil ta opptil tolv måneder, og at selskapet vil være en god investering etter det. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Analytikere har tro på Seadrill

Analytikere tror prosessen med restruktureringen av Seadrill vil ta opptil tolv måneder, og at selskapet vil være en god investering etter det.

– Jeg tipper prosessen tar seks til tolv måneder. Det blir det opp til en dommer å bestemme, sier aksjeanalytiker Lukas Daul til Dagens Næringsliv.

Restruktureringen foregår innenfor «chapter 11» i konkurslovene i USA. Begrepet betegner at et selskap går konkurs, men omhandler også retten til å søke reorganisering av selskapets verdier, skriver avisen.

Det John Fredriksen-eide oljeboringsselskapet leverte tirsdag inn en søknad om konkursbeskyttelse til en domstol i Texas, sammen med den etterlengtede restruktureringsplanen. Planen omfatter 97 prosent av selskapets långivere.

Natt til torsdag bekreftet Seadrill at retten har innvilget søknaden. Selskapet har til hensikt å oppfylle sine forpliktelser og forventer at virksomheten vil være uavbrutt gjennom restruktureringsprosessen, heter det i en pressemelding.

I tillegg til ny kapital, innebærer avtalen at gjeld blir omgjort til aksjer og at gjeldsforfall utsettes.

– Dagens aksjonærverdier er for alle praktiske formål borte, men nye Seadrill kan bli en interessant øvelse å putte penger i, sier Truls Olsen i Fearnley Securities, og legger til at markedet kan bedre seg raskere enn det mange tror.

– Når man legger restruktureringsplanen til grunn, vil Seadrill være et tiltrekkende investeringsobjekt etter at restruktureringen er gjennomført, mener analytikerne Harald Øyen og Terje Fatnes i meglerhuset SEB.