Markus Søberg har fått en god start på sin Oilers-karriere etter overgangen fra Vålerenga. Tirsdag kveld møter han gamleklubben igjen, der storebror Steffen Søberg spiller. Foto: Andrew Halseid Budd.

– Alt annet enn seier mot broder'n er uaktuelt

Markus Søberg gleder seg til tirsdagens retur til Jordal, og ønsker å sette en puck eller to inn bak storebror Steffen for å skryte av å være best i familien.

Følg RA Sporten på Facebook!

Tre poeng er helt klart det viktigste for begge brødrene Søberg, i kveldens møte på Jordal. Men lillebror Markus legger ikke skjul på at han også jakter rettighetene til å skryte litt ekstra innad i familien.

– Det blir kult å møte Steffen i en kamp, og spennende å spille mot han. Det aller beste hadde selvsagt vært om jeg kunne satt inn en puck eller to bak han, men det viktigste er at vi vinner, sier Markus Søberg.

LES OGSÅ: Alle gode ting 52 for Oilers: – Til slutt ble det bare komisk

Møtes for første gang

Oilers-nyervervelsen fra Manglerud Star er lillebror til Vålerengas landslagskeeper Steffen Søberg, og kveldens møte blir deres første brødreduell på is.

– Vi spilte sammen på juniorlagene til M/S og på landslaget, men har aldri møtt hverandre på isen. Det er klart at det blir en kul opplevelse, og du skal ikke se bort i fra at det kommer et stikk eller to når vi vinner, forteller Søberg.

Begge brødrene ble draftet til NHL, men ingen av dem fikk spilletid for henholdsvis Columbus Blue Jackets og Washington Capitals. Etter et opphold i Windsor Spitfires i Ontario Hockey League, bar det hjem til Norge og Vålerenga for Markus. Der ble han gjenforent med storebror, i det som ikke var et spesielt vellykket opphold for lillebror Søberg.

– Den store forskjellen på meg i fjor og i år, er at jeg i år har fått en full sommer med trening. I fjor gikk jeg skadet hele sommeren, og mistet alt av kamper i starten av sesongen. Da jeg kom til VIF var jeg dårlig trent, også fikk jeg nok en skade i februar. Det førte til nok en operasjon, så det er mye av forklaringen på oppholdet i Vålerenga, forteller Søberg.

LES OGSÅ: Tre strake mål i overtall sikret 3-0 seier for Oilers

Ett mål i snitt per kamp

Derfor er han ikke spesielt revansjelysten og har ikke den fandenivoldskheten om at han skal vise alle på Jordal hva de går glipp av i kveldens kamp.

– Det er klart at jeg vil bevise hva jeg er god for, men det gjelder ikke bare mot Vålerenga. Det er ikke sånn at jeg er mer ivrig i kamp mot dem enn hvis vi spiller mot Storhamar, sier Søberg.

Men ivrig har han vært i seriestarten, med seks mål og tre målgivende på sju kamper.

– Det har vært en pangstart, og gått veldig bra. Jeg spiller med to fantastiske spillere i Mark (van Guilder) og Dan (Kissel), og de lærer meg ting hele tiden. Men du skal ikke forvente ett mål per kamp resten av sesongen, sier han.

LES OGSÅ: Salsten spiller bortekamp på hjemmebane

– Vi blir bare bedre

Målrekord og poengrekord har det blitt i starten på hans Oilers-karriere, men han tror bare laget vil bli bedre og bedre ut over i sesongen.

– Folk er kanskje litt overrasket over hvor bra det har gått, med ny trener og nytt spillesystem. Men systemet passer oss bra, og det er litt av grunnen til at jeg, Magnus (Hoff) og Eirik (Salsten) ble hentet. Samtidig spiller vi i utrolig gode rekker og får tillit. Da blir det til at du våger å prøve på litt ekstra, og så langt har det fungert veldig bra, sier Søberg.

Det er ikke bare Oilers som har skiftet trener og spillesystem, det samme har også Vålerenga gjort. Derfor er det ikke så mange tips og triks Markus Søberg kan avsløre om brorens klubb.

– Det er ikke så mye jeg vet om dagens Vålerenga-lag ut over det vi har sett på video, dessverre. Jeg har ikke noe «inside information» å dele, da brodern ikke har snakket så mye om taktikken deres akkurat. Det blir uansett ikke så mye snakk om hockey mellom oss utenom sesongen, noe som er litt godt. Da går det i vanlige brødreting, sier lillebror Søberg.

«HOCKEYSNAKKIS»: Oilers jakter klubbrekorder