Tore B. Kallevig (Frp).

– Allianse for å skyve ut Kallevig

En kilde i Frp-systemet mener en intern allianse i Frps bystyregruppe prøver å ta makt fra gruppeleder Tore B. Kallevig.

Det var Stavanger Aftenblad som meldte at Kallevig i en periode har tatt opp telefonsamtaler med en app på telefonen sin, og at det ble fremmet et mistillitsforslag mot Kallevig da dette ble kjent.

– Dette er en trist sak for alle. Dette er en unnskyldning for å skyve ut Kallevig. Saken dreier seg egentlig om økonomi, verv, honorarer, makt og andre i gruppen som vil opp og fram, sier en kilde i Frp-systemet til RA.

Kilden ønsker å være anonym.

– Kallevig har snakket om at han vil ta permisjon fra jobb for å være heltidspolitiker. Det er det ikke alle i partiet som liker – fordi det blir mindre penger på de andre. Her snakker vi om politikere som er villig til å skade partiet og gruppelederen for egen vinning i form av penger, verv og maktposisjoner, hevder kilden.

Redd for å miste Kallevig

Kilden RA har snakket med er også redd for å miste Kallevig.

– Han er en meget god og intelligent politiker, den beste lederen partiet kunne hatt.

Etter bystyremøtet mandag denne uken hadde Frp-gruppen møte om telefonopptakene. Det ble ikke stemt over mistillitsforslaget mot gruppelederen.

– En prosess vi tar internt

RA har bedt gruppemedlemmene i Frp om kommentarer til allianser og intern maktkamp i partiet. Flere ønsker ikke å kommentere saken, og henviser til lokallagsformann Morten Larsen.

– Jeg har ingen kommentar. Dette er en prosess som vi tar internt i Frp, sier Larsen, som ikke kan svare på når partiet skal ha nytt gruppemøte.

– Vi vil samle alle så fort vi kan. Vi vil at saken skal ut av verden fortest mulig, sier Larsen, som ikke vil kommenterer hvordan saken påvirker partiet inn mot høstens kommunevalg.

Berømmer Kallevig

Det var Mats Danielsen som fremmet mistillitsforslaget.

– Jeg vil berømme partiet og bystyregruppen for å ha tatt bekymringen min på dypeste alvor. Så alvorlig at de innkalte til et ekstraordinært gruppemøte allerede dagen etter, hvor vi fikk snakket om saken. Samtidig vil jeg berømme Tore for en åpen og ryddig prosess oss imellom, for å sikre en best mulig løsning for oss og partiet, sier Danielsen.

– I henhold til vedtektene i lokallaget skal vi ha en prosess for å bestemme det endelige utfallet i saken, legger han til.

Om påstandene om allianse mot Kallevig, svarer Danielsen følgende:

– Det kan jeg blankt avvise. Det har ikke rot i virkeligheten. Mitt standpunkt er at samtaleopptakene er den eneste grunnen til at jeg fremmet mistillitsforslaget, mener Danielsen.

– Finner løsning

Leif Arne Moi Nilsen er ikke i tvil om at gruppen internt skal komme fram til en løsning.

– Jeg er glad partiet tar dette på alvor. Nå skal vi diskutere internt før vi kommer til en konklusjon. Vi kommer nok fram til et utfall vi alle kan leve med, slik vi alltid gjør, sier Moi Nilsen.

Vil ikke spekulere

Tore B. Kallevig vil ikke spekulere i allianser eller om det er partikolleger som er ute etter å «ta» ham.

– Jeg vil ikke spekulere i dette overhodet. Jeg har fokus på én ting. Det er å finne et tidspunkt, som passer for alle i gruppen, hvor vi kan sette oss ned og diskutere dette internt. Gruppen vår har alltid hatt en åpen dialog, sier Frp-gruppeleder Tore B. Kallevig til RA.

Han ber om ro rundt gruppen slik at de kan håndtere saken i ro internt.

– Nå vil vi ha den nødvendige roen for å behandle dette, sier gruppelederen.

Kallevig vil ikke kommentere hvordan han ser på framtiden i partiet han er gruppeleder for.

– Av respekt for gruppen, bestående av framstående folkevalgte, så skal vi la gruppen få diskutere veien videre før jeg kommenterer noe om det, sier Kallevig.

Gruppelederen beklager telefonsamtaleopptakene.

– Jeg beklager overfor medlemmene i gruppen og andre som har følt ubehag. Funksjonen av appen har kun vært av privat karakter, forsikrer Kallevig.

– Jeg er stolt og glad hvordan gruppen har håndtert saken, legger han til.