Tommy Kristiansen og de andre Oilers-spillerne skjøt og skjøt hele kampen, men KIL-keeper Ole Morten Furseth sto i veien. 52 skudd tok det før Kristiansen klarte å overliste Furseth. Foto: Pål Karstensen.

Alle gode ting 52 for Oilers: – Til slutt ble det bare komisk

Tommy Kristiansen scoret på Oilers 52. skudd i kampen, og ble med det flere kilo lettere. Både han og banens beste, Josh Soares, fryktet det skulle bli en av de kampene der pucken bare ikke ville inn.

Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers skjøt og skjøt og skjøt og skjøt på Kongsvinger-keeper Ole Martin Furseth, men pucken ville bare ikke inn. De nesten 4000 tilskuerne som var i DNB Arena i kveld ventet seg nok at Oilers skulle valse over tabelljumboen, men de måtte vente til godt ut i tredje periode før de kunne juble for dagens første mål.

– Vi hadde altså så mange sjanser, og bommet alene med keeper og bommet på åpent mål og det var ikke måte på. Etter hvert som kampen skred frem tenkte du litt at det kanskje kom til å bli en av de dagene, og derfor var det ekstremt deilig å få satt inn det første målet der. Da falt det mange kilo av skuldrene mine, forteller Tommy Kristiansen.

LES OGSÅ: Tre strake mål i overtall sikret seieren

Fryktet det skulle bli en av de dagene

Han sier at det var mye frustrasjon som skulle ut i den feiringen, da han rett og slett ikke kunne tro at Oilers fortsatt ikke hadde scoret etter de første to periodene.

– Det ble en veldig spesiell kamp altså, og til slutt der måtte vi bare le med tanke på alle de sjansene vi brant. Uansett hva vi prøvde på, og uansett hvor mange skudd og gode sjanser vi hadde, så var Kongsvingers keeper der og reddet. All ære til han, som gjorde en fantastisk kamp, men for vår del var det bare komisk. Jeg fryktet aldri for seieren, for jeg synes vi var suverent best i alle 60 minuttene, men så var det det å få pucken i mål da, sier Kristiansen.

Etter hans scoring i overtall, scoret faktisk Oilers i to overtall til. Det overtallspillet er noe Kristiansen vil ta med seg videre.

– Det å score i tre overtall etter hverandre er veldig bra, og absolutt noe vi kan bygge videre på. Vi var enige om å kjøre på mot Kongsvinger fra start, men manglet kanskje det siste lille for å få inn de målene vi ønsket. Men vi har et veldig godt overtallsspill, og det ble redningen for oss i dag, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Oilers rapporterer ikke Tenutes takling

Fikk uttelling for overtallsendringer

Trener Pål Gulbrandsen forteller at de gjorde noen små justeringer på overtallsspillet etter midtperioden, da venstresiden ble bedt om å komme nærmere mål i tillegg til at skuddene skulle holdes nede på bakken.

– Justeringene våre ga full klaff, og det er jeg glad for å se. Det ble ingen Donald Duck-kamp som flere kanskje trodde på forhånd, men Kongsvinger kom hit og forsvarte seg veldig bra. Keeperen deres var utrolig god, men jeg var aldri redd for at vi ikke skulle score. Vi hadde nesten 50 skudd etter de første to periodene, og jeg sa det til guttene før den siste perioden at hvis vi bare fortsatte å skyte, kom vi til å score, sier Gulbrandsen.

En av de som gjorde det var Josh Soares. Mål og assist på amerikaneren gjør at han trygger forspranget på gullhjelmen, som har vært på lån hos lagkamerat Mark van Guilder i starten av sesongen.

– Vi har funnet hverandre gradvis bedre og bedre i min rekke. Eirik og Tommy var borte i starten med landslaget, og da tok det et par kamper før vi fant rytmen og kjemien oss i mellom. Men Eirik har vært virkelig god siden han kom inn i laget, og Tommy gjør det Tommy gjør best, så jeg føler at vi finner hverandre bedre og bedre. Det hjelper også meg i mitt spill, og i dag er mine poeng mye takket være dem, forteller Soares.

«HOCKEYSNAKKIS»: Oilers jakter klubbrekorder i Thoresens hjemkomst