Alexander Kristoff vil i 2022 være 35 år gammel. Kanskje er han da fortsatt aktiv syklist – og kanskje blir det Tour de France-start i Stavanger. Det jobbes i det minste med det. Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix.

Aktuelt med Tour de France i Stavanger

I 2022 kan det bli verdens beste syklister som tråkker pedaler i Stavanger. Et samarbeidsprosjekt mellom kommunene Stavanger og Oslo kan nemlig føre til tre etapper av de populære rittet. Statoil er også på banen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det er nettstedet procycling.no som melder dette i ettermiddag. Procycling skriver at Statoil også skal være på banen som en del av finansieringen.

Bakgrunnen for dette er at Statoil fyller 50 år i 2022. Statoil er ikke ukjent med å sponse sykkel. Blant annet er selskapet med som sponsor av Arctic Race i Nord-Norge.

Statoil skal være interessert i å finansiere deler av festen. Målet er å hente Tour de France-åpningen – på sykkelspråket kjent som Le Grand Départ – til Stavanger, og samtidig feire 50-årsjubileet til selskapet.

LES OGSÅ: Hevdes å være klar for nytt lag

Skal være møter

I nær framtid skal det også være planlagt møter mellom ledelsen i Statoil og representanter for kommunene.

– Det hadde vært fantastisk å få Tour de France til Norge, uansett hvor det skjer. Det er en så stor begivenhet at det måler seg med de fleste andre, store idrettsarrangementene som finnes. Åpningsdagen vil ha like stor oppmerksomhet som et VM alene, og om man kan ha rittet her over flere dager og involvere flere norske byer, er det en enorm mulighet for oss, sier trener og stefar til Alexander Kristoff, Stein Ørn til procycling.no.

Skulle det gå, da er det snakk om tre etapper i Norge, med start i Stavanger.