Adrian Berntsen med dobbel i storseier

Adrian Berntsen scoret to av målene da Brodd knuste Sogndal 2 på Midjord lørdag.

Nevøen til Viking-trener Bjarne Berntsen, som har en fortid i Bryne, åpnet ballet etter fem minutter.

Han nettet også etter 61 minutter i seieren som gjør at Brodd passerte Vardeneset på tabellen på bedre målforskjell. Det var Berntsens andre og tredje mål fra midtbanen på åtte seriekamper etter overgangen fra jærklubben i divisjonen over i vår.

De andre Brodd-målene i kampen ble satt inn av Petter Olsen Haukali (19), toppscorer Sindre Haarberg (33) og Krister Landa (84).

Sogndal 2 fikk for øvrig Ulrik Tillung Fredriksen utvist etter 70 minutter med to gule kort.

– Vi har den beste 3. divisjonstroppen i Rogaland – når alle spillerne er med, gliste kaptein Petter Olsen Haukali til Brodds nettsted etter kampen.

For erkefienden Vardeneset gikk det ikke like bra i helgen. De ble knust med 5–0 borte mot Brann 2.

Det hjalp ikke laget noe særlig at veteran Espen Wagenknecht Håland ble utvist etter 54 minutter. Brann ledet for øvrig 2–0 til pause.

Brodd og VBK ligger nå på henholdsvis femte- og sjetteplass på tabellen i 3. divisjon avdeling 4 med 27 poeng.