Samuel Adegbenro og Aniekpeno Udoh var i dagens siste pulje til å gjennomføre Vikings løpstest. Begge har noe å revansjere i årets sesong. Foto: Pål Karstensen.

Adegbenro lover bedre spill

Samuel Adegbenro lover å prestere bedre i årets sesong, men tror årets overraskelser vil være kompisene Usman Sale og Aniekpeno Udoh.

329 minutter fikk nykommerne Usman Sale og Aniekpeno Udoh tilsammen i fjor, og leverte ikke på samme måte som Samuel Adegbenro og Suleiman Abdullahi gjorde året før dem.

– Det var en tøff sesong for meg, da jeg gikk mye skadet. Det var kjedelig å ikke kunne få vise hva jeg var god for, forteller Udoh til RA.

LES OGSÅ: Ernemann tatt på sengen av trenerskiftet

Adegbenro lover bedring

Tirsdag hadde han og resten av Viking-troppen årets første løpstest, den såkalte Bip-testen inne i Vikinghallen.

– Det var knallhardt, men det er kjekt å komme i gang med oppkjøringen til årets sesong, sier en sedvanlig optimitisk Samuel Adegbenro.

Han er full av lovord om sine to landsmenn, og tror vi år virkelig får se hva de er gode for.

– Aniekpeno og Usman fikk ikke vist hva de var gode for i fjor, men i år har jeg tro på dem. De kommer til å bevise for alle hvorfor de kom til Viking og blir veldig viktige for oss i år, sier kantspilleren.

LES OGSÅ: Slik var Vikingåret 2016 fra A-Å

Utålmodig Udoh

Selv leverte han heller ikke like bra i den vanskelige andresesongen, men lover å gjøre det bedre i årets sesong.

– Jeg kan ikke si meg fornøyd med min egen sesong i fjor, og kan gjøre det mye bedre enn jeg fikk vist forrige sesong. I år vil jeg vise meg fra en bedre side, sier en utålmodig Adegbenro.

Utålmodig er også Aniekpeno Udoh. Han kom hjem fra juleferie i Nigeria 6. januar, og skulle helst sett at årets sesong startet litt før.

– I år skal jeg bevise hva jeg er god for, og hjelpe laget mye mer enn i fjor. Det er bare synd at det er så lenge til seriestart, sier Udoh.

LES OGSÅ: Viking prioriterer jakten på ny midtstopper

– Har ikke vært så langt nede i kjelleren på lenge

På topp får han konkurranse av Patrick Pedersen og Mathias Bringaker.

– Løpstesten var blytung, og jeg har ikke vært så langt ned i kjelleren på lenge. Vi kommer til å  være bedre trent i år enn noen gang før, sier Bringaker.

Vikings fysiske trener, Sean Cullinane, var greit fornøyd med spillernes innsats på gårsdagens løpstest.

– Det var bra, jeg synes de gjorde en god jobb med å «pushe» seg hele veien. Selvfølgelig er det rom for forbedring, og det er det vi skal bruke sesongoppkjøringen på, sier Cullinane.

Waliseren har ansvaret for å legge opp Vikings fysiske opplegg før sesongstarten, og har allerede varslet endringer i treningsopplegget.

– Spillerne kommer til å være i bedre form og bedre trente etter årets sesongoppkjøring enn noen gang før. Det kan jeg garantere, sier Cullinane.

LES OGSÅ: Disse treningsgrepene tar Viking