Aleksander Brattli, Tobias Refsnes, Preben Bolsøy, Cecilia Riska og Theo Riska fikk møte sin store helt Samuel Adegbenro under onsdagens cupkamp mellom Riska og Viking. Foto: Pål Karstensen

Adegbenro den store helten på Riska

Riska–Viking 1–4. Selv om han ikke spilte, var det Samuel Adegbenro alle ville ha en bit av i solskinnet på Riska stadion.

Følg RA Sporten på Facebook!

Riska tok i mot Viking til første runde i cupen, og det var første gang Riska møtte et eliteserielag på egen hjemmebane. Det ble satt pris på av de mange fremmøtte som sørget for ny publikumsrekord. En vennegjeng på fem fikk seg en opplevelse for livet.

– Det var kjempegøy å møte Viking-spillerne, og veldig kjekt at de tok turen ut hit til Riska. Jeg har vært på noen kamper på stadion, men det var mye kjekkere å være her på Riska og se på Viking. Det har aldri vært så mange folk her på noen kamp jeg har vært her, sier Aleksander Brattli.

LES OGSÅ: Burchnall tar ingen sjanser mot Riska

Fikk møte idolet

Han var sammen med Theo Riska, Cecilia Riska, Tobias Refsnes og Preben Bolsøy blant de 1200 som hadde møtt opp i finværet. Selv om Riska spilte på hjemmebane, var det bortelaget de hadde kommet for å se. Og spesielt Samuel Adegbenro.

– Adegbenro er den beste spilleren på Viking, så det var han jeg håpet å se. Det var litt synd at han ikke spilte, men det var veldig kult å møte han, sier Tobias Refsnes.

Hovedpersonen selv smilte fra øre til øre, delte ut autografer og stilte opp for selfier og ble intervjuet av speakeren.

– Det er veldig artig at ungene kommer bort for å spørre meg om å ta bilder og autografen min. Jeg prøver bare å gjøre jobben min og spille godt for Viking, og at det settes pris på er bare kjekt, sier Adegbenro.

LES OGSÅ: – Samuel får elleve på min børs

Måtte vente en omgang på mål

De som faktisk var på banen brukte sin tid på å bryte ned et standhaftig Riska-forsvar, som forsvarte seg godt og kompakt den første omgangen. Patrick Pedersen fikk dagens første store sjanse, men fra 1-2 meter satte han ballen via undersiden av tverrliggeren og ut på åpent mål.

Viking måtte ikke vente så lenge på sitt første mål for dagen, da Kristoffer Haugen ble fint spilt fri like etter og satte 1-0 alene med Riska-keeper Andreas Smalås.

– Jeg er ganske godt fornøyd med måten vi spilte på i den første omgangen. Da hadde vi ganske god kontroll i lang tid, og forsvarte oss kompakt og godt. Det var litt synd med det målet på slutten der, men i pausen bestemte vi oss for å satse litt mer, forteller Riska-trener Simen Egeland.

Som sagt, så gjort. Men det var Viking som kom best i gang i den andre omgangen, da Stian Michalsen scoret allerede etter to minutters spill. Da Patrick Pedersen la på til 3-0 var det i realiteten over, men like over timen spilt fikk Riska belønning for strevet da Vetle Myhre fikk en ball ned i føttene på en corner og satte inn reduseringen.

– Vi må være fornøyd med det vi har prestert mot Viking i dag. Det skal være klasseforskjell på lagene, og jeg synes vi fikk vist oss frem fra en god side. Det var synd at vi ikke fikk inn et mål til der etter at vi scoret det første målet, men alt i alt er jeg stolt over guttene, sier Egeland.

LES OGSÅ: Agenten: – Riktig tidspunkt å dra på

Burchnall imponert over Riska

For til tross for et visst Riska-trykk på slutten, var det Viking og Robin Shroot som fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 4-1.

– Det var veldig godt å se at både Patrick og Robin fikk seg et mål, og at flere av spillerne fikk 90 minutter. Det viktigste for oss i dag var å gå videre, og det gjorde vi, forteller Viking-trener Ian Burchnall.

Han var imponert over Riskas innsats, og synes absolutt hjemmelaget bidro til å lage en skikkelig cupfest.

– De var godt organiserte og vanskelige å bryte ned den første omgangen. Etter at de scoret målet sitt hadde de et visst trykk også, så de kan være fornøyd med sin egen innsats. For oss var det viktig å komme ut hit og komme oss videre uten skader, og med så mange folk og i hvert fall litt sol, ble det en god kamp, sier han.