«Abdi» sørget for poengdeling mot gamle lagkamerater

Strømsgodset sjokkåpnet med scoring etter bare 26 sekunder, men Viking reiste seg godt etter den tidlige baklengsen. Abdisalam Ibrahim sørget for poengdeling med sin utligning ti minutter ut i andre omgang.

2.omgang:

93.min: Viking kjører på i overtiden, og får et frispark helt nede ved cornerflagget tre minutter på overtid. Haugen tar frisparket, men Godset får rensket unna. Mets slår ballen inn igjen, men der blåser dommeren av kampen. Uavgjort er et rettferdig resultat, da lagene var like gode i store deler av kampen. Hjemmelaget kom best i gang, men Viking jobbet seg inn igjen i kampen og fikk sin fortjente utligning gjennom Abdisalam Ibrahim. Begge lagene jaktet seieren, og selv om Viking kanskje var nærmest er poengdeling et greit resultat.

91.min: Mathias Bringaker er så nære, så nære å snappe seieren for Viking. Kristoffer Haugen får lagt en lang ball inn på direkten, og Bringaker slenger ut en fot på innlegget. Unggutten treffer ballen, men den sklir av foten hans og sniker seg utenfor stolpen.

90.min: Julian Ryerson skyter, men skuddet går rett i fanget på Bugge Pettersen.

90.min: Det er lagt til minumum tre minutter.

88.min: Chris Dawson går av banen og Julian Ryerson kommer inn.

82.min: Abdi med et godt skuddforsøk, men det går like til side for mål.

79.min: Zymer Bytiqi får gult kort for å forhindre en Godset-overgang.

77.min: Andre Danielsen vinner ballen på midten, og setter fart på mot Godsets mål. Hjemmelaget rygger og rygger, og Danielsen bestemmer seg for å prøve skuddet. Det går ikke videre bra, da forsøket går et godt stykke utenfor.

74.min: Mathias Bringaker kommer inn for å erstatte Patrick Pedersen, mens Petter Vaagan Moen kommer inn for å erstatte Nana.

72.min: Kristoffer Tokstad med et godt forsøk fra distanse, men Iven Austbø redder skuddet godt ut til corner. Den ender til slutt opp hos midtsopper Jakob Glesnes, men han sender ballen høyt over.

69.min: Godset foretar et dobbeltbytte. Tommy Høiland og Martin Rønning Ovenstad går ut, mens Øyvind Storflor og Francisco Junior kommer inn.

62.min: Bismark Adiej-Boateng, bedre kjent som «Nana», får dagens første gule kort. River ned Patrick Pedersen og gir Viking et farlig frispark. Bytyqi prøver seg fra 22 meter hold, men treffer bøylen bak mål.

57.min: MÅÅÅL. 1-1. Abdisalam Ibrahim scorer mot gamle lagkamerater. Godt innlegg fra Kronberg mot bakerste stolpe der Haukås header ballen på tvers. Først på ballen er Abdisalam Ibrahim og får ballen over streken like før Patrick Pedersen.

57.min: Viking spiller Godset dype nå, og trioen på midten tar større og større kontroll på midtbanen.

55.min: Abdi finner Bytyqi med en god pasning ute på kanten. Han kommer seg ned til dødlinjen og får lagt inn, men Godset klarer til corner. Den blir halvfarlig, da Jørgensen kommer på innlegget, men ballen spretter inn til Bugge Pettersen.

50.min: Strømsgodset har startet best også i den andre omgangen, om ikke like forrykende som i den første. Kommunikasjonsvikt mellom Austbø og en Viking-spiller gjør at keeperen glipper et innleg, og Boateng prøver et slags brassespark over Austbø. Men den solide keeperen kommer seg på plass igjen og får avverget med nød og neppe.

46.min: Kampen er i gang igjen. Viking har gjort et bytte i pausen, og det er kanskje litt overraskende Samuel Adegbenro som har blitt byttet ut med Michael Haukås.

1.omgang:

45.min: Dommer Espen Eskås legger ikke til noen verdens ting i denne første omgangen, og dermed går hjemmelaget Godset til pause med 1-0. Hjemmelaget startet best, men Viking jobbet seg inn igjen i kampen og det er en meget jevnspilt affære i Drammen. Hjemmelaget er kanskje hakket farligere, spesielt på corner, men Patrick Pedersen har hatt to gode muligheter han kunne scoret på med litt hell.

41.min: Kristoffer Tokstad blir spilt gjennom i bakrom, men klarer ikke å få med seg ballen. Den ender ute hos Parr på kanten, men hans skuddforsøk går rett i klypene på Iven Austbø.

39.min: Godt Godset-angrep som ender opp hos Ulland Andersen. Han skyter via Mets og ut til corner. Den lbir slått inn i feltet og der er Kim Andre Madsen høyest, men midtstopperen får ikke styrt headingen ned under tverrliggeren.

36.min: Adegbenro blir dyttet overende av Boateng, og det ender opp med litt knuffing mellom han og Chris Dawson. Dommer Espen Eskås nøyer seg med tilsnakk.

33.min: Adegbenro utfordrer Vilsvik og kommer til et skudd, men det går i nettveggen.

32.min: Bytyqi med et skudd, men det blir blokkert. Viking holder trykket oppe, men Strømsgodset får etterhvert spilt seg ut av trøbbel. Spillemessig helt jevnt på Marienlyst for øyeblikket.

25.min: Ny stor mulighet for Viking. Bytyqi driver fremover og spiller Kristoffer Haugen på kanten. Han legger inn til Pedersen som avslutter på en slags halvvolley opp mot nærmeste kryss, men der er Bugge Pettersen og redder. Den påfølgende corneren ender nok en gang resultatløst, men Viking nærmer seg.

24.min: Nok en gang kombinerer Strømsgodset seg fint inn i Vikings 16-meter, men Kristoffer Tokstads avslutning blir blokkert. Boatengs avslutning like etterpå har Austbø god kontroll på.

22.min: Halvspilt første omgang på Marienlyst i Drammen. Hjemmelaget sjokkåpnet altså med scoring etter bare 26 sekunder, og var klart best i innledningen. Men Viking har hevet seg de siste fem minuttene, og har kommet mye mer med i kampen nå.

17.min: Patrick Pedersen får Vikings første sjanse. Dansken går opp og header på et godt innlegg fra kanten, og tvinger Bugge Pettersen ut i en kvalifisert redning. Chris Dawsons påfølgende corner ender resultatløst.

16.min: Strømsgodset er farlige på hver corner de får, og igjen er det Bismarck Adjei-Boateng som kommer til avslutning. Den blir imidlertid headet ut til ny corner av Ibrahim, og den corneren blir det ingenting av.

11.min: Strømsgodset får corner, og den er godt slått. Går like over luggen på en Godset-spiller og detter ned i beina på Bismarck Adjei-Boateng, men han får ikke reagert raskt nok slik at ballen spretter ut til utspark fra mål.

8.min: Eirik Ulland Andersen og Tommy Høiland kombinerer seg fint igjennom Vikings bakre firer igjen, men gjennomspillet blir litt for langt og Iven Austbø er ute og snapper det foran kampens eneste målscorer til nå.

7.min: Jonathan Parr kommer seg fri nede ved cornerflagget og får lagt inn. Ballen treffer Martin Rønning Ovenstad som får greit med tid til å prikke inn headingen sin, men setter den et stykke utenfor.

1.min: MÅÅÅL. 1-0 til Strømsgodset. Lang ball fra Espen Bugge Pettersen blir stusset i bakrommet til Tommy Høiland. Han spiller igjennom Eirik Ulland Andersen, som setter ballen kontant nede i hjørnet. Strømsgodset sjokkåpner med scoring på under 30 sekunder.

1.min: Viking tar avspark og kampen er i gang.

Før kamp:

En turbulent landslagspause er over, og Strømsgodsets oppgjør mot Viking er første kamp ut i Tippeligaen denne runden.

Viking har tatt syv av ni mulige poeng etter landslagspauser i år.

– Virkelig? Det var egentlig ganske interessant, sier Vikings eneste landslagsspiller Karol Mets, som tror han vet hvorfor det har blitt slik.

– Ofte kommer man tilbake fra slike opphold med nytt pågangsmot, og derfor tror jeg det kan være forfriskende for et lag med noen småpauser i sesongen, sier estlenderen.

Han tar sin vante plass i midtforsvaret, og får denne gangen selskap av Joackim Jørgensen. Med seg i den bakre fireren er denne gang Claes Kronberg foretrukket på backplass foran Julian Ryerson, sammen med Kristoffer Haugen.

Ellers får Chris Dawson starte med Andre Danielsen og Abdisalam Ibrahim på midten, med Bytyqi og Adegbenro på kantene og Pedersen på topp.