Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix

84 personer berøres av Telenor-kutt i Stavanger

Telenor legger ned sine kontorer flere steder i landet. Om lag 180 ansatte berøres av nedleggelsene, blant annet i Stavanger.

I Stavanger blir kundesenteret for bedrift lagt ned fra april neste år og 84 personer blir berørt. Alle får tilbud om jobb enten i Kongsvinger eller Rørvik vil få tilbud om dette. De blir også tilbudt sluttavtale.

I Steinkjer får 21 medarbeidere tilbud om sluttpakker etter at kontoret avvikles 31. desember.

I Førde blir 17 berørt av nedleggelsen, men samtlige blir tilbudt å jobbe ved Telenors avdeling i Rørvik i Nord-Trøndelag. De får også tilbud om sluttpakker. Kontoret avvikles 31. mars 2017.

På Telenors hovedkontor på Fornebu blir om lag 60 personer overtallig etter en omorganisering av bedriftsdivisjonen. På Lillehammer legges kontoret ned allerede 30. november, og 46 ansatte samlokaliseres med Telenors avdeling på Fåberg.

– Telenor står igjen med 24 kontorer etter denne endringen. De ansatte som er berørt blir tilbudt sluttavtale etter ansiennitet, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Endret markedssituasjon

Bakgrunnen for omorganiseringen er endret markedssituasjon.

– Mange medarbeidere som har stått på og gjort en god jobb for Telenor i mange år har i dag fått en tung beskjed. De skal nå få tett oppfølging i den videre prosessen. Det er ingen lett beslutning å legge ned arbeidsplasser, men samtidig må vi fornye og endre kompetansen vår, sier Svendsen.