Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

60 SR-Bank-ansatte tatt ut i streik

1.200 LO-medlemmer tas ut i streik, deriblant 60 SR-Bank-ansatte.

LO ble ikke enige med Finans Norge i meklingen. Dermed blir 1.200 medlemmer tatt ut i streik fra torsdag morgen.

60 av disse er ansatte i Sparebanken 1 SR-Bank.

–  Det blir nok et noe redusert tilbud ved de kontorene som er berørt særlig i Agder og Hordaland, men alle våre tjenester fungerer i det store og hele som vanlig. For de aller fleste kunder tror vi ikke at streiken vil merkes i stor grad, sier kommunikasjonsrådgiver Øyvind Knoph Askeland i Sparebanken 1 SR-Bank til Aftenbladet.no. 

10 av 14 SpareBank1-banker er berørt av streiken, i ulik grad. 300 medarbeidere i SpareBank 1 Forsikring er tatt ut i streike.

– Dette påvirker håndtering av skader og uhell. De mest kritiske hendelsene vil bli prioritert. De aller fleste bankkontorer holder åpent, og kan betjene sine kunder som normalt, skriver konsernet i en pressemelding.

Finans Norge: – Prinsipielle krav

– Kravene til LO var av svært prinsipiell karakter. LOs krav om tariffavtale i hele finansnæringen er et gammelt krav som det har vært jobbet med lenge. Denne gangen strakk vi oss langt for å få til en løsning, men det var dessverre ikke nok for LO. Vi beklager derfor at LO går ut i streik, sier arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr i Finans Norge i en epost til NTB.

3,5 prosent i finans

LO organiserer under 3,5 prosent av de ansatte i finansnæringen og Kerr opplyser at streiken i mindre grad vil berøre bank- og forsikringskunder i Norge, men vil ha betydelige konsekvenser for enkelte foretak hvor LO har et større antall medlemmer.

LOs medlemmer streiker fra klokken 08.00 torsdag morgen.

Finansforbundet ble natt til torsdag enige med Finans Norge to timer på overtid og tar derfor ikke sine drøyt 21.000 medlemmer ut i streik.