En person får medisinsk hjelp i Thrale Street ved London Bridge etter nattens terrorhandlinger.Foto: Federica De Caria/PA /AP

6 drept, 20 skadet i London-terror

Seks personer er drept i nye terrorangrep i London. Tre antatte gjerningsmenn er drept av politiet.

Seks personer er bekreftet drept i terrorangrepene i London, opplyste assisterende politisjef Mark Rowley under en direktesendt pressekonferanse like før klokken 05.00 søndag morgen. 20 mennesker er skadet, opplyser Rowley. Samtidig forteller han at tre mannlige angripere er skutt og drept av politiet, som jobber ut fra en teori om at det var totalt tre angripere.

Over 30 personer er fraktet til fem forskjellige sykehus i London etter angrepene på London Bridge og Borough Market, opplyser Londons ambulansetjeneste, ifølge nyhetsbyrået AP.

Gjerningsmenn skutt

Politiet opplyste på en pressekonferanse like før klokken 05.00 at seks personer ble drept i angrepet, i tillegg til at tre antatte gjerningsmenn ble skutt og drept av politiet.

Politiet i London håndterte lørdag kveld og natt til søndag tre alvorlige situasjoner i byen, en påkjørsel på London Bridge, knivstikking og skyting på Borough Market og ytterligere en hendelse på Vauxhall. Senere ble det klart at episoden på Vauxhall dreide seg om en knivstikking, men den var ikke var tilknyttet de to andre hendelsen. 

Klokken 22.08 lørdag kveld ble det rapportert at en varebil skjenet av veien og kjørte inn i folkemengden på London Bridge. BBCs reporter Holly Jones var tilfeldigvis der og opplyser at en mann kjørte varebilen i rundt 80 kilometer i timen og traff fem-seks personer.

May: Etterforskning raskt framover

Statsminister Theresa May sier de grusomme hendelsene i London håndteres som en mulig terrorhandling.

– Etter oppdateringer fra politi og sikkerhetsmyndigheter kan jeg bekrefte at den grusomme hendelsen i London håndteres som en potensiell terrorhandling. Dette er en etterforskning som går raskt framover. Jeg ønsker å uttrykke min store takknemlighet til politiet og nødetatene som er på stedet. Våre tanker er med dem som er fanget i disse forferdelige hendelsene, sier May.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for det som nå er omtalt som et mulig terrorangrep, men tilhengere av ekstremistgruppen islamsk stat «jubler» over hendelsen på sosiale medier, skriver BBC.

May leder i dag et hastemøte i regjeringens krisekomité COBRA. (NTB)