39-åring dømt til forvaring for å ha mishandlet samboeren til døde

En 39 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett dømt til forvaring i åtte og et halvt år for å ha mishandlet sin samboer til døde.

Retten mener det er fare for at 39-åringen vil begå ny og alvorlig kriminalitet, skriver Stavanger Aftenblad. Minstetiden av forvaringsdommen er satt til fem år og seks måneder.

Lagmannsretten fant onsdag 39-åringen skyldig i å ha drept sin 33 år gamle samboer på Bryne for drøyt to år siden.

Scarlet Thomson ble funnet død under en dyne utenfor parets bolig 9. oktober 2015. Ifølge tiltalen ble hun mishandlet av 39-åringen en uke tidligere. Dagen før hun ble funnet, meldte familien henne savnet.

Den domfelte har hele tiden nektet for å ha stått bak mishandlingen av kvinnen, men verken tingretten eller lagmannsretten har festet lit til hans forklaring. 39-åringen er tidligere straffedømt ti ganger i perioden fra 2001 til 2014. Sju av dommene har inkludert poster som gjelder alvorlige trusler. Han er også domfelt for å ha drept hunden sin med en øks.

Både den tiltalte og offeret tilhørte et belastet rusmiljø på hjemstedet.

I Jæren tingrett i desember i fjor ble mannen i fjor dømt til ni års forvaring, med en minstetid på seks år. På grunn av lang saksbehandlingstid har lagmannsretten kortet ned forvaringsdommen med et halvår.

(©NTB)