Rogalands Avis

Snøkaoset vil ikke vare lenge

Det har snødd mye i Stavanger den siste tiden. Det snøfylte landskapet kan derimot endre seg raskt.

Starten på uken har vært kald og nedsnødd, særlig til Stavanger å være. Den store mengden snø som har kommet de siste timene har ført til utfordrende forhold for samtlige på veien. Ifølge Meteorologisk institutt vil situasjonen vedvare de neste dagene, før forholdene vil gå mer mot normalen inn mot helgen.

xx

Meteorologisk institutt for Vestlandet og Trøndelag bekrefter at snøbygene som dominerer værbildet i Stavanger, kommer til å vedvare en kort periode, og fortsette ut i morgendagen.

Det kan derfor forventes at det vil være stabilt med nedbør de neste 36 timene.

Dette kan gi utfordrende føre en rekke steder og det er også sendt ut gult farevarsel som følge av dette.

xx


Mild og fuktig

Grunnen til at det har vært såpass kaldt som det har vært den siste tiden, er at det har kommet en del Sibir-kulde fra øst, i motsetning til luft fra vest, slik det vanligvis pleier.

Dette har naturligvis ført til lavere temperaturer enn vanlig og generelt kaldere luft her i Stavanger.

Dette kommer derimot snart til å endre seg.

Utover i uken skal vinden avta litt mer, sammenlignet med den siste perioden. Temperaturen vil også øke gradvis utover i uken, samtidig som nedbørsmengden vil stige.

Man må derfor forberede seg på en betraktelig mer mild og fuktig værsituasjon inn mot helgen, enn slik den seneste perioden av Januar har vært.

xx

Både Meteorologisk institutt og Yr er samstemte i at dersom man ønsker å nyte snøværet som er for øyeblikket, bør man bruke de neste dagene godt.

Til helgen vil været nemlig gå mer tilbake til normalen.

Mer fra Dagsavisen