Rogalands Avis

Utopia: - Været suger, men livet smiler

Fredag gikk Utopiafestivalen av stabelen for femte gang. På tross av flere runder med regnskyll, var stemningen topp.

‘Det er Emma Steinbakken som åpner festivalen. Noen minutter inn i konserten begynner de første regndråpene å falle. Etter en kort stund høljer det ned og regnponchoer tres over tusenvis av hoder.

– Det gjør jo litt med været, men vi gjør det beste ut av det! sier Tia Morgas til RA.

Utopia 2023

Med 12.000 billetter solgt til både fredag og lørdag, er det ny rekord for festivalen. Bjergstedparken er rigget med tre scener, flere barer, vannstasjoner, snus-utsalg, matboder og diverse VIP-områder. Nytt i år er at folk kan trekke seg unna «festgryten» og gå inn i skogen, hvor det er matboder og en intimscene. Der har Joakim funnet veien sammen med en kompis, da RA møter ham.

– Været suger, men livet smiler. Det er veldig mange bra artister i år. Jeg gleder meg mest til å se Ugreit og Ballinciaga, sier han.

I skogen er det mulighet for å trekke seg unna "festgryta"

Stavanger-linup

Blant artistene denne helgen er Karpe, Anne-Marie (UK), Steve Angello (SE), Morten Abel & Stavanger Symfoniorkester, Undergrunn, Chris Holsten og over 20 andre artister.

Martin Bjørnson, Alfred Hennig, Ida Lunde og Selina Berg er på Utopia for aller første gang.

– Nå var det dags for å prøve ut Utopia også. Vi må jo støtte opp det lokale. Det er sykt bra at de har med lokale artister som Kapteinen, Stavangerkametatene og Tøfl. Jeg gleder meg helt sykt te Undergrunn, jeg har ikke hørt på noe annet i sommer, sier Lunde.

Hun legger til:

– Det eneste som mangler er flere kvinner. Det er veldig få kvinner som skal spille.

Utopia 2023

Alfred Hennig er på sin side mest forventningsfull over å ha kompisene for seg selv en hel helg.

– Mine forventninger er å ha det gøy. Men mest av alt er det morgentimene i morgen i bakrus sammen med kompisene. Å knekke den første pilsen og gjøre seg klar for enda en dag, sier han og ler.

Kapret kremplass

Allerede en halvtime før Stavangerkameratene skal spille på Hovedscenen, står en ivrig gjeng klar.

– Står dere her for å kapre plass til Stavangerkameratene?

– Ja! De er helt fantastiske, sier Mari Hinna.

Utopia 2023

Sammen med henne står Iselinn Leikvoll. De er enige at Stavangerkameratene er Utopias høydepunkt i år og at bandets beste sang er «Verre enn deg».

– Musikken er enkel og grei, det er gladsang. Du kan kall’an tåpelige, du kan kall’an for stavangersk, men, vett du ka, det er god stemning! sier Leikvoll.

Utopia 2023

Nyeste fra Dagsavisen.no: