Stavanger

2008 for barn

Siri Malmstrøm benytter sommeren til å verne om unges kulturinteresser.

Bilde 1 av 2

Som prosjektrådgiver i Stavanger2008 jobber Siri Malmstrøm mye med barn og unge.

- Tidlig i denne prosessen fikk vi vite hva barn og unge ville med kulturbyåret. De fortalte at de ville ha en arena hvor de kunne vise hvilke talenter og ressurser de innehar, sier Malmstrøm.

Malmstrøm mener å ha fått i gang mange prosesser i den forstand.

- Vi skal involvere og engasjere. Flest mulig skal være med i kulturbyåret, sier hun og legger til:

- Man har blitt flinke på familiearrangementer, men hvor lenge vil ungdom være med foreldrene sine på slikt? Det er litt for lite fokus på aldersgruppen fra for eksempel 14 til 18 år.

Bestemor

Malmstrøm har hatt en del av ferien sin allerede.

- Egentlig har jeg hatt veldig lang sommerferie i år. Jeg hadde spart opp en del fra i fjor, og siden stillingen min utgår i desember, var det like greit å ta lang ferie.

Og den har hun stort sett tatt i Norge - på Østlandet, hos sin bror i Bodø og på hytta.

- I begynnelsen av ferien var jeg med barnebarna mine på Østlandet, bare meg og min mann. Jeg tror det er viktig at besteforeldre får litt tid alene med barnebarna.

Siddis

Malmstrøm, som opprinnelig er østlending, har bodd i Stavanger siden 1984, og regner seg som siddis - med alt som hører med, både av hytte i Sirdalen og festivalgjengeri.

- Vi har som tradisjon å få med oss Gladmaten, om enn bare for en dag eller to, sier Malmstrøm.

- Stavanger er en fin by å rusle rundt i gågatene i. Ellers kan man ta turer til Vaulen eller Hafrsfjord for å bade, eller sykle eller gå rundt Stokkavatnet.

Ved hytta i Sirdalen pleier Malmstrøm å gå litt i fjellet.

Spennende kulturby

- Men jeg gikk nok mye mer i fjellet før jeg begynte i Stavanger2008, humrer hun.

Malmstrøm har vært tett på mange av 2008-arrangementene, og synes det er vanskelig å velge seg ut ett av dem som mest spennende.

- Det er vanskelig å få med seg så mye mer enn det man selv har ansvar for. Men jeg gleder meg veldig til «Eventyr i landskap» på Lundsneset. Og «Mot Himlaleite»-forestillingen i Sauda var helt topp.

Mer fra Dagsavisen