Første etappen i Tour des Fjords gikk av stabelen i Bergen i fjor. I år blir det i Sogn og Fjordane. Foto: NTB scanpix

17 lag klare for Tour des Fjords

Tour des Fjords presenterer de første 17 lagene som står på startstreken i Sogn og Fjordane 24. mai. Foreløpig uten Kristoffs lag.

Listen blir toppet av to WorldTour lag, inkludert Team Dimension Data til Edvald Boasson Hagen, og Team Lotto NL-Jumbo.

– Vi gleder oss til å kunne presentere en god blanding av etablerte lag og friske nye ansikter i år, sier daglig leder i Tour des Fjords, Roy Hegreberg, i en pressemelding.

 – Mange av lagene er kjent fra før, og de som er nye ble valgt med hensikten om å holde løpet åpent og spennende, fortsetter han.

– Spesielt for de norske lagene er forventningene er høye på hjemmebane. “Team Coop og Uno-X hadde en sterk start på sesongen i utlandet, og vi kan også forvente at Team Joker opprettholder nivået som de for tiden konkurrerer på i Belgia, melder Hegreberg.

Flere i vente

Flere topplag skal følge, skriver Tour des Fjords videre pressemelding.

På listen over bekreftede lag så langt er to topplag fra WorldTour, sju professional Continental-lag og åtte Continental-lag, inkludert de fem norske.

En av WorldTour lagene er sørafrikanske Team Dimension Data til Mark Cavendish og Edvald Boasson Hagen.

Hvis den 29 år gamle nordmannen blir nominert ville han være en seriøs utfordrer i kampen om sammenlagtseieren.

Det vil også være det nederlandske laget Lotto NL-Jumbo som har mange sterke allroundere og klassiker-ryttere, inkludert unge norske Amund Grøndahl Jensen som viste en lovende prestasjon i sin første Flandern rundt som proff på søndag.

Ingen Kristoff – foreløpig

To til tre flere WorldTour lag skal bekreftes i løpet av de kommende ukene, som betyr at det kan forventes et av de mest konkurransedyktige feltene i de siste fem årene.

Katusja, laget til den store lokale helten Alexander Kristoff som har vunnet Tour des Fjords to ganger før, er foreløpig ikke klare.

 – Det ikke er en hemmelighet at det betyr mye for Alexander å kunne sykle dette rittet på hjemmebane, sier Hegreberg, som har tro på at fjorårets vinner er også med i årets utgave, selv om det ikke er i drakten til Katusja.

– Vi snakker for tiden med Norges Cykleforbund om å stille med landslaget i Tour des Fjords. En løsning som både Kristoff, rittet og tilskuerne hadde profitert på. For fansen hadde det vært en mulighet for å se noen av de største norske sykkelstjerner som ikke har mulighet til å komme med et helt lag til rittet vårt. En avgjørelse i saken forventes i løpet av de neste dagene, sier Hegreberg.

24 lag totalt

Totalt vil feltet i Tour des Fjords bestå av 24 lag. Lagene vil velge sine ryttere i løpet av de neste ukene. Siden Giro d'Italia kjøres parallelt med årets Tour des Fjords er det mulighet for at toppryttere vil benytte arrangementet som en del av Tour de France-forberedelsen.

Tour des Fjords 2017 starter 24. mai i Sogn og Fjordane og består av fem etapper. Den første etappen avsluttes i Førde, deretter fortsetter rittet sørover til Norheimsund og Karmøy før de velkjente etappene rundt Sandnes og finalen i Stavanger på 28. mai.

Allerede bekreftete lag i Tour des Fjords 2017:

WorldTour:
Team Lotto NL – Jumbo (NED)
Team Dimension Data (RSA)
Professional Continental:
Roompot - Nederlandse Loterij (NED)
Caja Rural - Seguros RGA (ESP)
Sport Vlaanderen-Baloise (BEL)
CCC Sprandi Polkowice (POL)
Israel Cycling Academy (ISR)
Manzana – Postobon (COL)
Verandas Willems-Crelan (BEL)

Continental:
Team Coop (NOR)
Uno-X Hydrogen Development Team (NOR)
Joker Icopal (NOR)
Sparebanken Sør (NOR)
Fixit (NOR)
Team VéloCONCEPT (DEN)
Team Tre Berg – PostNord (SWE)
Riwal Platform Cycling Team (DEN)