Tysklands landslagssjef Joachim Löw (i midten) vil ha forbedringer mot Norge i kveld.

16 år uten kvaliktap hjemme

Norge er endelig framme ved kampen som skal være umulig å vinne. Det liker Lars Lagerbäck.

Da Tyskland kom til Ullevaal i fjor høst, spurte vi landslagssjef Joachim Löw hva som var det beste med Norge,

– Naturen, svarte han kjapt på det.

Kan slå nedenfra

For i hans øyne er Norge ingen fotballnasjon. Norge handler om vakre fjorder og gode skiløpere. Så rundspilte de Norge dagen etter og vant 3-0.

I går trente Lars Lagerbäcks menn på Mercedes Benz-arenaen i Stuttgart, positivt ladet etter 2–0-seieren over Aserbajdsjan fredag kveld.

– Vi vil angripe kampen på vår måte, men vi vet jo hva vi møter, sier svensken.

Misnøye etter seier

For de møter altså et lag som ikke har tapt en VM-kvalifiseringskamp på hjemmebane på 16 år og som første lag kan bli VM-klare allerede i kveld hvis de slår Norge og Nord-Irland taper poeng mot Tsjekkia.

Fredag slo Tyskland nettopp Tsjekkia 2-1 i Praha, men det var en seier tyskerne ikke var fornøyd med. Mats Hummels vinnermål kom to minutter før full tid.

Prøvde ny formasjon

Det var tyskernes sjuende strake seier i denne kvalifiseringen, men seieren ble kritisert i tyske medier. Löw prøvde en ny formasjon med Toni Kroos alene i ankerrollen og Thomas Müller i en slags fri rolle bak spissene.

Resultatet var at tyskerne skapte for lite.

– Dette kan vi ikke være fornøyd med, sa Löw som varslet et par-tre endringer i kveld.

Har vunnet før

– Mot Norge må vi levere en prestasjon som tilfredsstiller både våre og tilhengernes forventninger, supplerte matchvinner Mats Hummels.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Norges siste seier over Tyskland kom i privatkamp i Düsseldorf i 2009 i Egil Olsens berømte comeback som landslagssjef. I Norges mål den gang som nå: Rune Almenning Jarstein.