Nyheter

1438 barn har fått tilbud om barnehageplass

Fredag ble de første tilbudene om barnehageplass i Stavanger kommune sendt ut.

Alle barn som blir tildelt plass i første runde av barnehageopptaket har rett til plass etter loven. Innen utgangen av mai vil alle barn på ventelisten som har en barnehagerett få tilbud om plass med oppstart i august 2019, eller den måneden barnet fyller ett år. Per i dag er det 1438 barn som har fått tilbud om plass i Stavanger kommune, og 348 barn står på venteliste, opplyser kommunen i en pressemelding.

Ifølge kommunen er det viktig at du svarer på tilbudet om plass innen svarfristen. Da har du en barnehageplass og kan stå oppført videre på ditt førstevalg dersom du ikke har fått dette i første omgang. Hvis du svarer etter fristen gjelder ikke barnehagesøknaden din lenger.

Kommunen opplyser at du takker ja til tilbudt barnehageplass på samme sted som du søker om plass.

Du kan også takke nei til plassen innen fristen og velge å stå videre på ventelisten til ditt første ønske. Da har du ikke rett på et nytt tilbud i hovedopptaket og kan risikere å stå uten barnehageplass i august 2019.

Andre opptak er 3. – 5. april med svarfrist 12. april.

Tredje opptak er 6. – 8. mai med svarfrist 16. mai

Det blir videre løpende opptak til alle barn med barnehagerett har fått tilbud om plass. Mer informasjon om hvordan du svarer, sier opp og bytter barnehageplass finner du på kommunens hjemmesider.

Mer fra Dagsavisen