Stavanger Oilers

2511 kilometer fra hjemstedet ofrer han alt for Oilers

Supporterleder Geir Svendsrud (54) har bidratt til Roughnecks’ vekst, og hadde i helgen ansvar for supporterklubbens tur til Lillehammer.

Lillehammer — Lite tilsier at en gutt født i Vardø skal bli ekstremt ishockeyinteressert, og nærmest dedikere hele livet til det. Det er uansett historien til Roughnecks-leder Geir Svendsrud.

– Vardø er vel ikke en hockeyplass?

– Det har blitt det! De har faktisk blitt et hockeysted. Det har poppet opp fire-fem hockeylag i Finnmark, sier Svendsrud til RA med et selgende engasjement og forteller gledelig om egen hockeycaps fra hjemstedet.

Ishockeyligaen som har utviklet seg i Finnmark har utvilsomt begynt å gjøre forholdene enklere for barn i de nordligste strøkene slik at en ishockeyinteresse kan skapes, men fredag morgen sto Svendsrud 2511 kilometer unna fødestedet. Han var utenfor DNB Arena for å fylle bussene med supportere og utstyr før ferden gikk til Lillehammer, der Oilers’ herrer og kvinner møtte Lillehammer til Hockey Classic i ærverdige Håkons Hall.

Oilers Hockey Classic.

Hele familien

Tusenvis av dugnadstimer ligger bak arbeidet i supporterklubben. 54-åringen vil ikke begynne å telle egne timer, for det er fort mange. Bare i forbindelse med bortetur skal bussen organiseres, hotellpriser forhandles, supporterutstyr pakkes og medlemmer ivaretas.

Hele familien Svendsrud er involverte i det som foregår. Lederen er militærbarn og flyttet derfor ofte rundt omkring i landet. En periode da han var liten gutt var han bosatt på Tjensvoll. Det var da han først ble introdusert til ishockey, og faktisk spilte for Siddis.

– Alt handlet om ishockey. Det var trening, gatehockey og publikumsskøyting – også gikk vi litt på skolen da, sier han.

Turen gikk raskt videre i landet, og ishockey ble erstattet med håndball da det ikke var ishall der familien flyttet videre. Da han kom tilbake til Stavanger som voksen ble hele familien tatt med på Oilers-kamper. Ungene fant sin plass i ishockeyen, og det ble naturlig for familiefaren å engasjere seg. Ett av engasjementene var i supporterklubben han nå leder.

Med alle i familien i en eller annen aktivitet i forbindelse med ishallene langs Madlaveien gir det også noen fordeler ifølge 54-åringen.

– En liten synergieffekt er at stuen vår er min man cave. Jeg kan ha hva jeg vil på veggene.

Geir Svendsrud

Supportermiljøet

Det blir altså lite tid hjemme, men i ishallen er det mye som skjer. Helgene går ofte til ishockey, eller som denne helgen; på tur med supporterne for å se ishockey.

Fylleturer, supportere som slåss og stygge rop fra tribunen. Det representerer alt Oilers’ supporterklubb Roughnecks prøver å ikke stå for. Gjennom hard innsats over flere år har supporterklubben klart å skape en arena hvor supporterne kan forenes, ikke bare til kamp, men også flere andre aktiviteter. Blant annet har den tidligere småguttspilleren Svendsrud dratt i gang Roughnecks Hockey Team. To ganger i uken trener laget, og alt finansieres gjennom dugnadsarbeid i DNB Arena på konserter og arrangementer. Lederen er opptatt av at økonomi ikke skal være et hinder. De skal ha folk fra alle deler av samfunnet, noe som viser igjen i supportergruppen.

Geir Svendsrud Roughnecks Hockey Classic

Nylig ble også supporterklubbens julebord arrangert.

Ønsket om å få Roughnecks til å bety mest mulig for flest mulig har allerede begynt å bære frukter.

På ståfeltet i DNB Arena er Roughnecks Junior etablert, og som trommis for hele feltet er det en tiåring som slår.

– Er ikke det kult? Supporterklubben står og heier, og vi har en tiåring som trommer feilfritt! Det er sunt å være junior i Roughnecks, sier Svendsrud.

Supporterklubben har passert 350 medlemmer nå, og den ambisiøse lederen ser ikke bort fra at det i framtiden kan være aktuelt med over 500 medlemmer.

På turen til Lillehammer er både barn og voksne med. Junioravdelingen i Roughnecks består av i overkant av 40 medlemmer, og det legges opp til aktiviteter som juletrefester, bordhockeyturneringer og sosiale kvelder.

Intensjonen bak alle timene som legges ned oppsummerer Svendsrud enkelt.

– Til sjuende og sist er vår jobb som supportere, utenom å heie på laget vårt, å bidra til at norsk ishockey vokser.


Mer fra Dagsavisen