Varselskilt: Se opp for sand! FOTO: FRA BOKA

«Yelling Dental Care»

Det er sikkert langt billigere enn hjemme i Norge, men det er ikke sikkert at denne klinikken i Taiwan er det rette stedet å fikse på tanngarden.

Da amerikanske Doug Lansky la ut på sin første seks måneders reise ut i verden, tok han mange bilder av morsomme skilt, absurde skiltkombinasjoner og skilt med ord og navn som betyr én ting på ett språk, og noe helt, helt annet på et annet. Disse var de eneste bildene vennene hans synes var morsomme å se på, da han kom hjem.

 

Så da han senere reiste verden rundt i fem år og skrev en ukentlig reisespalte for Chicago Tribune Syndicate, begynte han for alvor å se etter og samle på bilder av morsomme skilt. Vel hjemme, ble det bildene av skiltene som overtok den gamle spalteplassen hans, og i tillegg opprettet han et eget nettsted, www.signspotting.com. Her er det er kommet inn mer enn 50.000 bilder av festlige skilt - som du også kan flire godt av.

 

Nå har Lansky dessuten inngått et samarbeid med reiseguidegiganten Lonely Planet, og samlet de beste skiltene i den nye boka «Ultimate signspotting. Absurd and amusing signs from around the world», som kom ut i høst. Her kan du humre deg gjennom 160 fotografier og 25 illustrasjoner, som viser noen av verdens morsomste blundere. Julegavetipset til den som har alt? Her er noen av høydepunktene - og et par av Dagsavisenes egne favoritter.

 

Julgaveidé? «Ultimate signspotting» skaper garantert latter rundt kransekakebordet.

1

Kjør på! Parkerings Pac-Man på Hawaii. FOTO: DOUG LANSKY/KIMBERLEY AMBROSE

10

Fare for turistmage? FOTO: DOUG LANSKY/NOEL BERTELSON

2

Vekslende begjær? FOTO: DOUG LANSKY/JAMI NHOLSONIC

3

Det ER mulig å lukke vinduene så innbruddsinsektene ikke kommer seg inn på hotellet i Japan. FOTO: CHRISTINE BAGLO

5

Ørkenhumor i Nevada. FOTO: DOUG LANSKY/DONNA WASHBURNE

4

Stabukker er ikke til å spøke med i Japan. FOTO: Doug Lansky/Evi Sickinger

9

Valgets kval på safari: Toalett eller tigermat? FOTO: Doug Lansky/Einar Rossaak

8

Same same, but different. I Thailand. FOTO: Doug Lansky/Tim Olivett

11

Åh, jeg lurte virkelig på hva alt det gulgrå støvet vi har kjørt gjennom i timesvis nå var. FOTO: DOUG LANSKY/NATHAN BROOM

6

«Si nei til narkotika, hvis det ikke er av god kvalitet». Gode råd kan bli dyre i Egypt. FOTO: CHRISTINE BAGLO