Annonse
En tur opp i «supertrærne» i Gardens by the Bay er et must på Singapore-besøket. ALLE FOTO: CHRISTINE BAGLO

Stop over i Singapore

Mange reiser østover går via miniputtstaten Singapore. Ta en pause på den lange flyturen, og nyt 24 timer i dette kulinariske og multikulturelle paradiset!

Annonse
Reise

 

09.00

Start med en ekte Singapore-frokost: Kayatoast og kopi! Den består av ristet, hvitt brød med halvkokte egg, smør, med svart soyasaus – og kokosnøttsyltetøy på! Servert med svart, sirupsaktig kaffe med kondensert søtmelk i, ved siden av. Innta den på Ya Kun Kaya Toast, som har filialer over hele byen. Også i et lite, sandgult hus på Far East Square, i en sukkertøyklatt av et gatekvartal, klemt innimellom byens skyskrapere.

10.00

Utforsk det multikulturelle Singapore! Start i Little India, der kan kikke innom et av de største matmarkedene i staten, Wet Market, og handle inn eksotiske frukter som snacks, og shopp indiske suvenirer i varehuset Mustafa. Fortsett videre til det arabiske kvarteret Kampong Glam, sentrert rundt den vakre Sultan-moskeen. Området er veldig «glam» også i den mer glamorøse betydningen, med pene gater og mange hyggelige cafeer. Ta en kaffe i den lavbygde, smale gatestumpen Haji Lane, der du også finner enda flere små restauranter og koselige boutiquer – et skikkelig pustehull i skyskraperland!

12.00

Klar for seriøs shopping? Kjøl deg ned i et av de 22 luftkondisjonerte og luksuriøse kjøpesentrene langs Singapores viktigste handelsgate, Orchard Road. Er du glad i futuristisk arkitektur og superluksus, bør ION Orchard være på toppen av handlelisten din. For rimeligere kupp, går du til Far East Plaza, der de unge og kule leter etter gode tilbud fra mer ukjente designere, i mer enn 800 utsalg. 313@Somerset Mall er også et av de mest populære kjøpesentrene, spesielt blant de unge, med en hipp vibe og fokus på litt rimeligere mote og interiør. Alle kjøpesentrene har også behagelige, avkjølte food courts med god mat, om du blir sulten.

13.00

Om varmen og luftfuktigheten ikke plager deg, bør du imidlertid heller ta lunsjen på et av de mange hawker-sentrene i byen, der du handler inn forskjellige smakeprøver fra de mange matbodene. Rettene koster bare fra 10–30 kroner oppover, så kjøp og del! Prøv klassikeren fiskehode-curry, en dampende laksa, satay eller hete chilikrabber. Maxwell i Chinatown er bra, her finner du også gatemat i Michelin-klassen, hos Tian Tian Hainanese Chicken Rice. Andre bra alternativer er Chinatown Complex Food Centre (byens største med 230 matboder) eller nyrenoverte Tiong Bahru Market Hawker Centre, som ligger utendørs. Shopp med deg noen rimelige suvenirer i Chinatown, mens du er her.

Les også: Matnirvanaet singapore

14.00

Når formiddagsheten er på sitt mest intense, tar du en tur på det nye, renoverte, luftkondisjonerte Nasjonalgalleriet, som er bygget inn i to viktige landemerker fra kolonitiden, og som franske studioMilou har føyet sammen med lekker, nyskapende arkitektur. Med sine mer enn 8000 verker, er det så stort at du må å velge hva du ønsker å se, enten det er mesterverk fra Singapores egen kunsthistorie, Sørøst-Asia eller Europa, eller en av spesialutstillingene. Ta deg også tid til en tur opp på taket, der det er en flott hage – og en fantastisk cocktaillounge, Aura sky Lounge, der du nyter panoramautsikten over en obligatorisk Singapore Sling. Et veldig godt alternativ til Raffles Hotel, der alle de andre turistene tar den. Det er også flere meget gode restauranter her.

16.00

Nyt en bit av Singapores svar på Las Vegas på det ikoniske hotellkomplekset Marina Bay Sands. Femstjernershotellet har et digert kasino og flere kvalitetsshow, og et eget gigakjøpesenter med en kanal du kan seile med gondoler på. Ta turen opp på hotellets observasjonsplattform i 57. etasje for byens beste utsikt. Og kikk misunnelig bort på de heldige gjestene som drikker champagne ved et av verdens flotteste uendelighetsbassenger oppe på takplattformen.

17.00

Sett kursen for Gardens by the Bay, byens fantastiske folkepark. Her trenger du minst to-tre timer! Start med å utforske de vakre glassdomene Flower Dome og Cloud Forest, som er gigantiske drivhus der du kan se alt fra 1000 år gamle oliventrær, kaktuser og snåle baobabtrær til de nydeligste blomster fra hele verden. I Cloud Forest kan du gå inn i et menneskelaget, plantedekket «fjell» med brusende fosser. Det er også mange flotte temahager rundt i parken, og et barneområde.

Still deg i kø i god tid før skumringen starter, for å ta turen opp i de magiske «supertrærne» som står opp over parken som 50 meter høye glødende lysskulpturer. Det går nemlig en luftig gangbru mellom dem, der du ser byen i fugleperspektiv. Trærne er aller flottest når mørket faller og lysene skrus på!

20.00

Gjør deg klar for Asias største lys og lydshow! Fra hotellkomplekset Marina Sands bay lyses både skylinen, innsjøen og de skulpturelle bygningene foran komplekset opp i spreke farger og med glødende lasereffekter. Det er tre steder å få med seg showet fra: Enten på den livlige Promenaden under selve komplekset, der du også får med deg musikken og lydeffektene, eller på den andre siden av innsjøen, ved Fullerton Pavilion, der du har panoramautsikt til «alt» på avstand. Eller du kan bli med på et cruise på innsjøen, som seiler foran showet, som tar et kvarters tid. Det vises daglig klokken 20.00 og 21.30 og på fredager og lørdager også klokken 23.

21.00

Gjør deg klar for middag på en av verdens beste restauranter! Singapore er en smeltedigel av smaker fra Asia – og nå har også den første michelinguiden for Singapore kommet ut, med et veritabelt stjernedryss til byens restauranter. Mange av stjernerestaurantene lager imidlertid fransk- eller middelhavsinspirert mat. For mer asiatisk vri og uforglemmelig avantgardemat, kan du heller prøve Tippling club (www.tipplingclub.com). husk å bestill bord god tid i forveien!

Les også: Lei en lokalguide og vær disco queen for en kveld!

23.00

Fortsett kvelden med en dekadent night cap i en av de mange stilige takbarene i byen, eller gå partybananas på Clarke Quay, som har byens høyeste konsentrasjon av barer, nattklubber og utesteder. Her kan du velge og vrake i konsepter og stiler – eller danse resten av natten i superklubben Zouk eller på populære Attica. Eller tilbring natten i byens berømte zoologiske hage!

Dagavisen fløy til Singapore som gjest hos Singapore Airlines.

Annonse