Annonse
Møt Jesus for en siste snack i Holy Land i USA. FOTO: HOLY LAND

Sprø fornøyelse

KOMMENTAR: Jesus har selvsagt også sin egen temapark i Orlando. I Holy Land kan du ta en selfie i Jesu grav. Og i Kina kan du more deg med dvergene i Dvergeimperiet.

Annonse
Reise

Det hender jo at man lurer på hvilke bevissthetsutvidende stoffer de har inntatt, kreatørene bak noen av verdens snåleste temaparker. For det er slett ikke bare susende berg-og-dal-baner og flygende tepper med mer eller mindre søte tegneseriefigurer som lokker turistene til å bla opp hundrevis av dollar for et besøk.

I Holy Land i Orlando er det Bibelen som står i fokus. Her kan du rusle ned Via Dolorosa i det gamle Jerusalem i shorts, eller ta en oppstaldelsesselfie i graven til Jesus, eller sammen med gjengen under hans siste måltid. Og er du fortsatt sulten, kan du nyte «Last Snack» i form av en hot dog i korsveien.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

En annen opplevelse av bibelske proporsjoner, bokstavelig talt, lover også Ark Encounter i Kentucky deg. Den nye religiøse temaparkattraksjonen åpner 7. juli – og her skal man kunne gå inn i en ekte fullskalakopi av selveste Noahs ark, som er mer enn en fotballbane lang. Prosjektet har imidlertid møtt motstand hos lokale grupper, som Tri-State Freethinkers, som mener at from-nøyelsesparken heller bør kalles «Folkemord- og insestparken». Ellers kan du også utforske museet ved siden av, der skapelseshistorien fortelles innimellom Midtvestens lengste zip lines.

Er det mer personlige lidelseshistorier som trigger deg, bør du heller dette kursen mot Parque EcoAlberto i Mexico. Der kan du, for kun 20 dollar, late som om du er en ulovlig mexicansk innvandrer, som i løpet av fire timer skal forsøke å krysse grensen til USA ved å passere mørke tunneler og høye gjerder med leiemordere og sporhunder i hælene. Eller hva med et kommunistisk kryssforhør i Litauen, der du for 200 dollar tas med til en gammel bunkers, iføres gassmaske, gjennomgår et Gulag-grusomtforhør og en «medisinsk sjekk», før du må tvangslære Sovjetunionens nasjonalsang? Overlever du, får du et vodkashot i premie.

Ut og reise? Her finner du mer inspirasjon

Litt mykere action kan du oppleve på narkobaronen Pablo Escobars gamle ranch i Colombia, som myndighetene har gjort om til en fornøyelsespark med en dyrehage, tyrefektingsarena og en utstilling av kokainkongens private samling av biler og smuglerfly. Det vites ikke om Escobars resterende doplagre endte opp hos skaperne av Parque Jaime Duque i samme land, der de har en forkjærlighet for nakne versjoner av kjente statuer som de har skiftet kjønn på– som for eksempel en massiv, naken manneversjon a Frihetsgudinnen – og 700 andre underlige skulpturer. I tillegg kan du ta en båttur basert på Dantes inferno.

Litt uvanlige skulpturer får du også servert i Love Land i Sør-Korea. Utendørsparken er full av 140 skulpturer – flere av dem interaktive sådanne – som poserer i til dels svært kreative seksuelle posisjoner. Er ikke dette sært nok, kan du gå for dansende dverger i «Småfolkets imperium» i Kina. Her bor ikke bare tre, men rundt 20 bitte små kinesere i fargerike, små sopphus, og kommer ut et par ganger om dagen for å synge, danse og delta i sportslige konkurranser foran turistene.

Ønsker du å grave enda dypere, kan du sette kursen mot Diggerland i England, et nirvana av store og bitte små maskiner du, vel, kan grave litt i jorda med. Parkkonseptet er så populært at det nå finnes fire av dem i landet. God fornøyelse!

Les kommentar: «Verden er mye større enn Gran Canaria»

Annonse