Den regntunge sommeren har ført til at mange nordmenn ønsker seg utenlands i vinter. FOTO: CHRISTINE BAGLO

Norske trekkfugler

Annenhver nordmann planlegger å reise utenlands i vinter - og å feire jula utenlands. I år som i fjor er det Spania som er mest populært.

Halvparten av oss tenker å reise til utlandet, og 39 prosent har allerede bestilt reisen sin, ifølge en undersøkelse som reisebyrået Ticket har gjennomført sammen med Respons Analyse. Reisebyråets bookingstatistikker viser også at salget av vinterreiser har økt med 13 prosent sammenliknet med i fjor. Det dårlige sommerværet kan være én årsak. Mer enn hver femte nordmann oppgir at regnsommeren har påvirket reiseplanene deres. Fortsatt er det Spania og Gran Canaria som er det mest populære reisemålet, men også USA øker kraftig, hele 110 prosent, og dytter Thailand ned på tredjeplass på årets liste. Mexico, Danmak og De forente arabiske emirater er de andre reisemålene som øker mest.

 

Heldige juledager

I år faller helligdagene gunstig ut i jule- og nyttårshelgen, og ifølge undersøkelsen kan annenhver nordmann tenke seg å reise utenlands. Den viktigste grunnen er å slippe julestresset. I vinter øker jule- og nyttårsreisene med 47 prosent sammenliknet med julen 2011. De fleste velger å feire jul på Gran Canaria. New York, Krabi og Bangkok er også populært.

Når det kommer til hotelloppholdet er dårlig rengjorte hotellrom det som irriterer 58 prosent av oss mest, samt hoteller som ikke lever opp til lovet standard, fulgt av insekter/skadedyr.

 

Luftig irritasjon