Annonse
Alle charteroperatørene og en rekke reisebyråer og reiseselskaper tilbyr gavekort med valgfritt beløp, så du kan gi et bidrag til drømmeturen! FOTO: APOLLO

Julegaver til reiseglade

Strever du med å finne julegaven til den som har alt? Gi en opplevelse, da vel! Eller litt inspirasjon til neste reise – eller noe som gjør reisen litt mer behagelig!

Annonse
Reise

 

Et reisegavekort

Til: Alle sydenfarere

Reisegavekort blir aldri feil! Alle charterselskapene har muligheten til å utstede gavekort. Og nei, du behøver ikke å betale hele reisen, eller velge tid og sted – du kan bare gi bort et beløp som mottakeren fritt kan benytte til hva hun eller han vil. Apollo tilbyr gavekort med to års gyldighet (mulighet for to års forlengelser når du fyller på med mer penger), mens TUI (tidligere Star Tour), Solia og Ving selger gavekort med tre års gyldighet. Reisebyråkjedene selger også reisegavekort, om du vil at mottakeren skal ha større frihet til å velge arrangør og ferietype. Tickets har tre års gyldighet. Kilroy tilbyr også gavekort til flybilletter eller egne reisepakker, som er gyldige i ett år. Gyldighet betyr at reisen må kjøpes innen utløpsdatoen, men reisen kan foretas senere.

Det koster: Du velger beløp selv, mellom 100/250-10.000/15.000 kr.

 

Et besøk på nakenspa

Til: Stresset mor (eller far), venninner

Gi bort et dagskort til The Well, Nordens største spa, på Sofiemyr, rett sør for Oslo. Her kan du dampbade i en gullskinnende art deco-perle og bli med på japanske, tyrkiske, finske og marokkanske baderitualer. Totalt finnes det 15 spektakulære saunaer, badstuer og varmerom her, og elleve deilige bassenger, hvorav ett er et stort, oppvarmet utebasseng. Personen du skal gi gaven til bør imidlertid ikke være for blyg – her kan man bade uten en tråd (bortsett fra tirsdager), og i saunaene er det påbudt å være naken (men du kan tulle et tyrkisk bomullssjal du får kjøpt der, rundt deg). 18 års aldersgrense.

Det koster: 395 kr (med utsjekk før klokken 14 på hverdager), ellers 495 kr, som inkluderer lån av badekåpe, saunahåndkle, badehåndkle og badetøfler.

ww.thewell.no

 

Støyreduserende hodetelefoner

Til: Alle hipstere og folk som ikke får sove på flyturen

Reisen, og ikke minst flyturen, får en helt annen dimensjon om du får nøytralisert den plagsomme flyduren – og erstattet den med en lydbok eller din favorittmusikk. Det er etter hvert kommet mange svært gode støyreduserende hodetelefoner på markedet, som dekker hele øret og aktivt nøytraliserer støyen rundt deg. Aaaah! Disse Q25-høyttalerne fra Bose byr dessuten på førsteklasses lyd, og kommer med et hendig reiseetui.

Det koster: 2590 kr (Expert)

 

Gøy på landet

Til: Den som har alt

Aner du ikke hva du skal gi, siden mottakeren har alt? Gi bort en fin opplevelse eller nydelig gårdsmat med et gavekort fra Hanen, næringsorganisasjonen for 460 små og store bygdeopplevelser rundt i hele Norge. Her finner du alt fra hyggelige gårdsbutikker som selger fristende lokalmat, til unike overnattingssteder og bedrifter som tilbyr spennende opplevelser – som kajakkpadling, rideturer, hundekjøring, klatring og båtturer.

Koster: Du velger beløp selv.

www.hanen.no

Les også: Sognefjordens små hotellperler

 

Inspirasjon til storbyferien

Til: Storbyelskeren

De store severdighetene og attraksjonene finner du fram til selv. Men så blir det verre. Hvor er de gode små restaurantene, hemmelige barene, uforglemmelige kafeene og herligste parkene og museene? Kjenner du en som er glad i å ta seg en urban langweekend, kan du gi bort en av bøkene i guidebokserien «100 unike opplevelser» fra Kagge forlag, der lokalkjente nordmenn viser vei til byene de elsker. Sist ut var Hege Duckert, som har gitt fra seg sine 100 yndligstips i Paris. Andre titler i serien handler om New York, Berlin, Wien, Roma og Stockholm. Eller hva med å gi bort 100 herlige tips til Oslo, med innsidetipsene til flere oslopersonligheter?

Det koster: 349 kr

 

En sofaekspedisjon

Til: Eventyrere

Krølltoppen Alexander Gamme er en morsom fyr som har vært med på flere rare og spennende reiser enn de aller, aller fleste. Nå har han kommet med bok nummer to om sine forunderlige og merkverdige opplevelser verden rundt, kalt «12 eventyr og et badekar», der leseren blant annet får kan bli med Gamme på tur til Nordpolen sammen med fire 13-åringer, på stuntmannskole i Danmark og på en badekartur med «tubtanic» over Mjøsa.

Det koster: 399 kr

 

En berusende natt i vintønne

Til: Gourmeter og vinelskere – eller noen du vil overraske skikkelig

Vil du stå for julas mest omtalte julegave? Gi bort en natt i en gammel vintønne! Nordens nordligste vingård, Lerkekåsa gård på Gvarv i Telemark, tilbyr overnatting i ombygde, ekte vintønner ute på egne vinmarker. Gjerne i kombinasjon med en helkveld med middag og prøvesmaking av gårdens mangfoldige egenproduserte frukt- og drueviner på låven. Mange av vinene kan også kjøpes i gårdsbutikken og gis bort i gave.

Det koster: Fra 1200 kr for kun overnatting, fra 2750 kr for full vinpakke med middag og vinsmaking for to.

www.lerkekasa.no

Les også: Nordens nordligste vingård

 

En dans med ulver, rever eller gauper

Til: Dyreglade barn og barnebarn

Dyreopplevelser er noe alle unger elsker! Langedrag Naturpark på Tunhovd tilbyr en rekke koselige opplevelser som hele familien kan ha glede av. Her kan du ta med ungene på revecamp, bli med å stelle i stall og fjøs, eller bli med på ridetur og hundekjøring. Eller hva med en familieleir til sommeren? Større barn kan også få komme på besøk til ulvene og gaupene. De arrangerer også en egen «besteforeldre og barnebarn»-leir i uke 26 i juni!

Det koster: Inngang park 220/170 kr for barn, 270/210 kr for voksne (høysesong/lavsesong). Familiebillett 950 kr. Aktiviteter fra 50 kr, ulvebesøk 600 kr og gaupebesøk 400 kr. Rideturer fra 250 kr for én time.

www.langedrag.no

Les også: Ulefeiring på Langedrag

 

En ekte flytur

Til: Gutter og jenter som elsker å ha luft under vingene

Jo, det er mulig for mennesker å fly i løse lufta! Selv om du ikke sitter i et fly. Gi bort en vektløs luftetur i en av landets vindtunneler, for eksempel på MegaFun på Lørenskog utenfor Oslo. Eller den enda råere vindtunnelen på VossVind på Voss.

Det koster: Fra 600 kr på MegaFun, til 565/765 kr for barn/voksne i Voss.

 

En hyttenøkkel til 530 hytter

Til: Turglade – eller noen som burde komme seg mer ut på tur

Mer enn 270.000 nordmenn er nå medlemmer av Turistforeningen, men det er alltid plass til flere (selv om du kan komme til å måtte sove på madrass i fjellstua). Som medlem får du nøkkel til og rabatt på over 500 DNT hytter i hele landet, og på mer enn 100 private fjellstuer. Barn under 12 år bor gratis på selv- og ubetjente hytter, og får rabatter på betjente hytter. Ungdom overnatter til halv pris. De ulike lokallagene arrangerer også ulike aktiviteter, camper og fellesturer.

Det koster: 1180 kr for hele familien. Prisene kan variere noe fra turlag til turlag. Det samme gjør medlemspris for enkeltmedlemmer. I DNT Oslo og omegn er prisen for hovedmedlem 660 kr, ekstra husstandsmedlemmer fra 125–330 kr

www.dnt.no

Les også: Folkets DNT-favoritthytter

 

Et smørgåsbord av opplevelser

Til: Alle!

Det finnes flere nettsteder som har spesialisert seg på å selge unike opplevelser. Her kan du velge og vrake i et utall morsomme eventyr, fra å lære eskimorulle med kajakk eller å kombinere øl og sjokolade, komme seg ut av et klaustrofobisk «escape room», bli med på tapaskurs eller å teste kreftene under panseret til en Lamborghini eller Ferrari. Her finner du garantert noe moro til selv den mest kresne! Her er noen nettsteder du kan sjekke ut:

www.godream.no

www.youwish.no

www.opplevelsesgave.com

 

Annonse